Pozri sa na rôzne nepodarené filmové scény (ilu)facebook.com
StoryEditor

Lietadlo v Tróji a Jack Sparrow s Adidas visačkou. Z týchto filmových prešľapov sa určite zasmeješ

Radka Rosenbergová29.08.2021., 12:00h
Občas sa to stáva. Režiséri nevyšperkujú filmy do dokonalosti ale aj tak sa v nich objavia drobné chyby, ktoré si možno ani ty nezaregistroval. Poď sa na ne pozrieť.
Lajkuj Brainee.sk na

Divoký Django a slnečné okuliare

V akčnom westerne Divoký Django režiséra Quentina Tarantina z roku 2012 má hlavná postava, ktorú stvárnil Jamie Foxx, slnečné okuliare. Ide o to, že v tej dobe neboli až také rozšírené a väčšinou sa používali podľa predpisu lekárov. V tomto filme je množstvo ďalších nepresností, napríklad poloprázdny pohár piva, ktorý sa o niekoľko sekúnd znova naplní či plastové slamky, ktoré v tom čase nemohli existovať. 

Letec a čokoládové sušienky

V jednej scéne filmu Letec z toku 2004, kde do hlavnej úlohy obsadili Leonarda DiCapria, si jeho postava Howarda Hughesa objednáva čokoládové sušienky, ktoré vynašli až v roku 1930, čo je približne o dva roky neskôr, ako sa film odohrával. 

Forrest Gump - Apple

Túto scénu už určite poznáš. Vo filme dostane Forrest Gump list od spoločnosti Apple, pričom dej sa odohráva v roku 1975. Slávne dúhové logo jablka však bolo prekvapivo navrhnuté až v nasledujúcom roku.

Harry Potter a kameraman v zábere

V najznámejších filmoch o čarodejníkoch môžeš badať množstvo chybných scén. Člen zo štábu v zábere, neviditeľný plášť v zelenej farbe či Harry Potter, ktorý na jednom zábere má svetoznámu jazvu v tvare blesku, no o niekoľko minút mu zmizne. Tieto drobné chyby si pravdepodobne nepostrehol, pričom je ich oveľa viac:

A opäť im tam skočil ...

V Pirátoch z Karibiku sa tiež objavil člen štábu. Na jednej zo scén Jack Sparrow akurát kričí Na palubu, vy prašivé psy!” pričom v pozadí vidíme člena štábu v bielom tričku, s kovbojským klobúkom a slnečnými okuliarmi, ako hľadí na more. Okrem toho si môžeme všimnúť niekoľko ďalších nepresností - napríklad dokonalú manikúru Elizabeth Swannovej (Keira Knightley). 

Jablká, ktoré neexistovali

Ak si pozorne sledoval Pirátov z Karibiku, určite si si všimol dokonalo lesklé zelené jablká. V jednej scéne vidíme kapitána Barbossu, ako si pochutnáva na tomto ovocí z odrody Granny Smith, ktorú však vyšľachtili až okolo roku 1868. Bolo to približne o 140 rokov neskôr od doby, v ktorej sa film odohrával. To isté platí aj pre Jacka Sparrowa. 

Pelíšky a mysteriózna ruka

V jednej scéne v českej komédii Pelíšky sa Kraus (Jiří Kodet) vráti domov s vianočným stromčekom. Oprie ho o stenu, pričom sa tu na sekundu objaví ruka, ktorá ho prichytí, aby nespadol. 

Pretty woman bola čarodejnica

Ako inak sa dá vysvetliť scéna, pri ktorej ikonická Julia Roberts, ktorá stvárnila Vivian, raňajkuje s Edwardom (Richard Gere). V jednej chvíli má v rukách croissant, o niekoľko sekúnd lievanec. Okrem toho si určite nepostrehol ani to, že si najskôr zahryzne do lievanca, ktorý má v ďalšom zábere rovnaký tvar ako predtým. Stane sa. 

V Tróji sa objavila aj moderná technika

Tento film z roku 2004 obsahuje množstvo chýb, na ktoré si tvorcovia nedali pozor. Diváci si mohli všimnúť napríklad aj lietadlo v zábere, príliš moderný dáždnik na dobu, v ktorej sa film odohrával alebo opálenie po bikinách. Pravdepodobne za to mohla nedôslednosť režiséra. 

Mária Antoinetta mala už aj Conversy

Vo filme Mária Antoinetta z roku 2006, kde si francúzska kráľovná skúša množstvo dobových elegantných topánok, si na sekundu mohol spozorovať moderné, svetlomodré Conversky. A opäť si to zo štábu nikto nevšimol...

V Sherlockovi Holmesovi si geografia nenašla miesto

Pri naháňačke na konci filmu, ktorá sa začala v kanáloch a končila pri Tower Bridge, je problémom najmä to, že kanály v budovách parlamentu a Tower Bridge sú od seba vzdialené viac ako dve míle. Nie je teda vôbec možné zabehnúť takú diaľku.

Gandalf a jeho supermoderné hodinky

Vyzerá to tak, že veľakrát si režiséri nevšimnú rôznu modernú techniku, ktorá sa čírou náhodou objaví vo filmoch, odohrávajúcich sa v dávnej histórii. Aj v Pánovi prsteňov sa vyskytli hodinky, ktoré mal na ruke čarodejník Gandalf. Musí byť teda naozaj vynikajúcim kúzelníkom...

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:17