Amber Heard vo filme AquamanWarner Bros./
StoryEditor

Svet komiksov: Kostrbatá budúcnosť filmov od DC. Nové projekty ničia kauzy Amber Heard a Ezru Millera

Miroslav Kamody13.07.2022., 13:00h

DC sa už dávno nesnaží dobehnúť Marvel. Zatiaľ čo v minulosti si za zlé reakcie fanúšikov mohli sami, dnes im ich vlastné projekty ničia herci v hlavných úlohách.

Lajkuj Brainee.sk na

Komiksové filmy aj naďalej diktujú tempo Hollywoodu aj televíznym projektom. Z každej strany sa na nás valia rôzne adaptácie a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to v najbližších rokoch malo zmeniť. Na pomyselnom tróne neohrozene sedí Marvel a ich prepojený filmový a seriálový vesmír MCU (Marvel Cinematic Universe).

Pokračovanie Doctora Strangea sa v tržbách z kín zrejme zastaví tesne pod hranicou miliardy dolárov, štvrtý Thor zase za prvé dni od premiéry celosvetovo zarobil 315 miliónov. Najväčším konkurentom Marvelu na poli filmov je DC Comics spolu so štúdiom Warner Bros. Momentálne však majú viac problémov ako kinohitov. Ako to vyzerá s ich budúcimi projektmi?

image

Svet komiksov: Marvel plánoval množstvo ďalších filmov. Prečo nenatočil štvrtého Spider-Mana či sólovku Magneta?

DC League of Super-Pets (28. júl 2022)

Warner akútne potrebuje hit, ktorý zarobí množstvo peňazí a umožní rozumné smerovanie komiksových filmov z DC univerza. Animák o superhrdinských domácich maznáčikov znie ako stávka na istotu. Keď Lex Luthor zajme celú Justice League, Supermanov pes Krypto musí konať.

Dám dokopy tím z útulku, ktorí dostal superschopnosti - stavač Ace, ktorý sa stane supersilným, prasa menom PB, ktoré môže dorásť do obrích rozmerov, super rýchla korytnačka menom Merton, a veverička menom Chip, ktorá získa elektrické schopnosti. Animák dorazí do kín v polovici leta a podľa trailerov je jasné, že bude cieliť na najmenšie publikum.

Black Adam (20. október 2022)

Kinofilmy, v ktorých si hlavnú postavu zahrá Dwayne „The Rock” Johnson, sú v posledných rokoch zárukou plných sál a dobrých tržieb. Snímka Black Adam bude chcieť tento trend zopakovať. Samotný film však naráža na množstvo problémov. V prvom rade, samotná postava je úhlavným nepriateľom Shazama, no sólovka ho stavia do úlohy antihrdinu, ku ktorému budeme cítiť sympatie.

O to ťažšie sa bude s Black Adamom neskôr pracovať, keď sa bude mať postaviť proti hrdinom okolo Shazama. Aby toho nebolo málo, podľa traileru sa DC stále nevie rozhodnúť, aký tón chce svojim projektom dať. Na jednej strane totiž vidíme, ako zlomený (anti)hrdina roní slzy nad svojim mŕtvym synom, na druhej temný vizuál prebíjajú vtipy, ktoré sa skôr podobajú na projekty z dielne MCU.

Vizuál ale vyzerá veľmi dobre, nehovoriac o tom, že snímka preskúma Justice Society of America (JSA), prvého superhrdinského tímu v DC univerze. Patria sem Hawkman, Atom Smasher, Cyclone a Doctor Fate, ktorého hrá Pierce Brosnan, ktorý zrejme prevezme úlohu mentora Black Adama.

Shazam! Fury of the Gods (22. december 2022)

Prvá snímika o Shazamovi bola zábavná, farebná a nechýbali jej aj temné prvky v podobe hlavného záporáka, ktorého stvárnil Mark Strong. Zachary Levi si úlohu superhrdinu, ktorý je v podstate ešte stále malým chlapcom, poriadne užil a cítiť to bolo aj v samotnom filme. Snímka zarobila schopných 366 miliónov a kritici boli tiež viac-menej spokojní, takže o pokračovaní nebolo pochýb. Prvých záberov by sme sa zrejme mohli dočkať na Comic Cone v San Diegu.

image

Veľké prekvapenie pre fanúšikov Jokera. Pokračovanie bude muzikál, postavu Harley Quinn stvárni Lady Gaga

Zostáva dúfať, že pokračovanie nezopakuje chybu z tretieho Spider-Mana od Sama Raimiho, pretože uvidíme až troch záporákov - Helen Mirren, Lucy Liu a Rachel Zegler stvárnia dcéry Atlasa, jedného z bohov, ktorí požehnali Shazama jeho schopnosťami. Problémom k finančnému úspechu môže byť načasovanie premiéry - Shazam! Fury of the Gods do kín dorazí len týždeň po premiére druhého Avatara.

Batgirl (december 2022)

Podľa odhadov by sme sa ešte tento rok mali dočkať aj celovečerného filmu o Batgirl. O projekte sa toho vie zatiaľ len málo, no podľa všetkého si premiéru odbije na streamovacej platforme HBO Max. Leslie Grace stvárni hlavnú postavu Barbary Gordon/Batgirl, J.K. Simmons si zopakuje úlohu komisára Gordona (a jej otca).

image

J. K. Simmons ako komisár Gordon

Warner Bros./

Okrem toho by sa mal objaviť Michael Keaton ako Batman a záporákom bude Brendan Fraser ako Firefly. Vyzerá to na mix časových ôs, nehovoriac o tom, že ľudia majú v čerstvej pamäti nepodarený seriál s Batgirl, ktorý nakoniec CW zrušila.

Aquaman and the Lost Kingdom (16. marec 2023)

Prvý Aquaman bol gigantickým hitom - v kinách zarobil 1,15 miliardy dolárov a James Wan priniesol skvelý mix akčného komiksového filmu s hororovými prvkami. Warner chcel svojho času sa vyťažiť z tohto úspechu maximum, takže sa dokonca hovorilo aj o niekoľkých spin-offoch.

Lenže potom prišla vlažne prijatá Justice League a v neposlednom rade prehratý súd Amber Heard s exmanželom Johnnym Deppom. Ten na internete spustil masívnu kampaň proti herečke a milióny ľudí v petícii žiadali, aby bola z pokračovania úplne vystrihnutá. Insideri hovoria, že sa tak stalo, Amber zase tvrdí presný opak a výsledok sa zrejme dozvieme a v kine. Určite bude zaujímavé sledovať, či a ako bude štúdio Amber (ne)tlačiť v mediálnej kampani.

The Flash (22. jún 2023)

Aj keď sa to zdá neuveriteľné, okolo sólovky Flasha je ešte viac problémov ako pri Aquamanovi s Amber. Akoby nestačilo, že snímka presúva svoj dátum premiéry už od roku 2018, predstaviteľ hlavnej postavy Ezra Miller totiž robí jeden problém za druhým.

Valia sa na neho obvinenia zo zlého správania, zneužívania a groomingu. Posledné správy dokonca hovorili, že Miller je na úteku. Samotný film pritom môže priniesť jeden z najzaujímavejších príbehov od DC, takže je veľká škoda, že ho ničia aféry hlavného predstaviteľa. Viac sa o príbehu sólovky Flasha dočítaš v tomto našom článku.

image

Fanúšik Batmana sa môže stať hrdinom z Gothamu. V novej hre budeš bojovať po boku umelej inteligencie

Budúcnosť DC filmov sa zdá byť mimoriadne kostrbatá. Nie každý film sa odohráva v tom istom univerze (čo Flash môže veľmi rýchlo zmeniť), nehovoriac o produkčných problémoch, ktoré pochovávajú budúce projekty ešte skôr, ako sa dostanú do kín. Zostáva dúfať, že v DC a Warner Bros. vedia, čo robia. Vo vývoji je totiž omnoho viac filmov, ktoré môžu zážitok divákov ešte viac roztrieštiť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 21:46