Záber z filmu BlondeNetflix/
StoryEditor

Ana de Armas je Marilyn Monroe. Film Netflixu ukáže príbeh megahviezdy, ktorú sláva dohnala k predávkovaniu sa

Miroslav Kamody29.07.2022., 14:00h

Poznal ju celý svet a mohla mať kohokoľvek chcela. Na druhej strane bola Marilyn Monroe zlomenou ženou, ktorá každý deň trpela. Nový film ukáže obe stránky jej života.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflix zverejnil oficiálny trailer k filmu Blonde, v ktorom si hlavnú úlohu zahrala Ana de Armas. Tá stvárni popkultúrnu ikonu a hollywoodsku megahviezdu Marilyn Monroe. Snímka, ktorej filmová asociácia Motion Picture Association of America udelila najtvrdší rating NC-17 pre sexuálny obsah, sa na streamovacej platforme objaví 23. septembra, informuje ComingSoon.

image

Peklo sa nekoná. Netflix stratil „len” milión užívateľov, generálny riaditeľ hovorí, že klasické televízie čaká smrť

Film Blonde, opísaný ako fiktívny pohľad na životný príbeh Marilyn Monroe, napísal a režíroval Andrew Dominik (seriál Mindhunter či film Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom) podľa rovnomenného románu Joyce Carol Oatesovej z roku 2000. Projekt vznikal až desať rokov, počas ktorých si mali hlavnú úlohu zahrať Naomi Watts či Jessica Chastain.

Problémy so vzťahmi aj drogami

„Legenda Marilyn Monroe – známa ako Norma Jeane Baker – provokatívne ožíva v tomto silnom príbehu o hollywoodskom mýte a srdcervúcej realite. Marilyn Monroe žije – znovuzrodená, aby mohla rozprávať o svojej nevýslovnej histórii; jej príbeh hviezdy stvorenej tak, aby žiarila najjasnejšie na hollywoodskej nebeskej klenbe pred jej pádom na zem. Blonde je oslnivým fiktívnym portrétom spletitého vnútorného života zbožňovanej a žiadanej filmovej hviezdy, ako ho dokázala namaľovať iba nenapodobiteľná Joyce Carol Oatesová,” píše sa v synopse knihy.

Ana de Armas vyzerá v novom filme na nerozoznanie od Marilyn Monroe:

Súkromný život hviezdy totiž priťahoval rovnakú pozornosť ako jej filmové úlohy. Okrem iného mala problémy so zneužívaním návykových látok, depresiami a úzkostnými stavmi. Marilyn mala problémy aj so vzťahmi.

Rýchly vzostup, rýchlejší pád

Bola trikrát vydatá: prvýkrát s Jamesom Doughertym, druhýkrát s bejzbalovým hráčom Joeom DiMaggiom, tretíkrát bola vydatá za spisovateľa Arthura Millera. Všetky tieto jej manželstvá skončili rozvodmi. Dňa 5. augusta 1962 bola 36-ročná Marilyn Monroe nájdená mŕtva vo svojom dome v Los Angeles. Za oficiálnu príčinu jej smrti bolo vyhlásené predávkovanie barbiturátmi.

K de Armas sa vo filme pripoja aj herci, ako Adrien Brody, Julianne Nicholson, Bobby Cannavale, Caspar Phillipson, Toby Hus a ďalší. Film produkuje Plan B Entertainment, pričom producentmi sú Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Tracey Landon a Scott Robertson.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 06:22