Herečka Millie Bobby Brown v seriáli Stranger ThingsNetflix/
StoryEditor

Hviezda Stranger Things si už nemyslí, že Zem je plochá. Stále však o tom nie je úplne presvedčená

Miroslav Kamody19.11.2022., 11:30h

Herečka Millie Bobby Brown musela po rokoch ozrejmiť, či si stále myslí, že naša planéta je plochá. Odpoveď nebola taká jednoznačná, ako by sa mohlo zdať.

Lajkuj Brainee.sk na

Millie Bobby Brown, hviezda Stranger Things, jedného z najpopulárnejších seriálov súčasnosti, bola po rokoch konfrontovaná s vyjadreniami o tom, že Zem je plochá. O tom, že tejto bizarnej teórii skutočne verí, sa podelila s fanúšikmi na svojom profile na sociálnej sieti Instagram, keď mala štrnásť rokov.

Dnes už 18-ročná britská herečka prijala pozvanie do videosérie Vanity Fair, v ktorej sa celebrity podrobia detektoru lži. Samozrejme, moderátori si nenechali ujsť príležitosť opýtať sa Millie na to, či stále verí teórii o plochej Zemi.

image

Hodiny onedlho dotikajú. Stranger Things sa rozlúči piatou sériou, toto všetko o nej vieme

Nie je o tom úplne presvedčená

Brown síce povie, že nie, čo potvrdí aj samotný detektor lži, dodá, že o tom stále nie je úplne presvedčená. Ako totiž ďalej hovorí, zatiaľ čo iní ľudia pri cestovaní lietadlom vidia zakrivenie našej planéty, ona nie. 

„To som ešte nevidela,” hovorí hlavná hviezda Stranger Things. Keď sa jej následne opýtajú, či videla satelitné snímky, odpovie že áno, no je na nej vidieť, že je značne zmätená. Millie Bobby Brown je momentálne opäť centrom pozornosti vďaka svojmu novému filmu Enola Holmes 2, ktorý si môžeš pozrieť na streamovacej platforme Netflix.

@vanityfair #MillieBobbyBrown clears the air…sort of. #LieDetector ♬ original sound - Vanity Fair

Teória plochej Zeme naberá na popularite

Teória o plochej Zemi bola v období pred Kristom značne populárna. Keď však 330 rokov pred našim letopočtom Aristoteles poskytol silné empirické dôkazy o sférickej Zemi, poznatky o oblom tvare našej planéty sa postupne začali šíriť do celého sveta.

Dnes aj napriek vedeckým faktom a zjavným účinkom sférickosti Zeme sú pseudovedecké konšpiračné teórie o plochej Zemi podporované nielen spoločnosťami, ale čoraz častejšie aj jednotlivcami, ktorí sa na sociálnych sieťach snažia potvrdiť svoje presvedčenie o tvare našej planéty.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. máj 2024 07:27