Podcast DigitalkyAlžbeta Harry Gavendová/HN
StoryEditor

Digitalky: Uvoľnený technologický podcast. Veľký prehľad aktuálnych tech noviniek a ohybné smartfóny od Samsungu

Alžbeta Harry Gavendová27.08.2022., 12:30h

Podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších.

Lajkuj Brainee.sk na

V dnešnom podcaste Digitalky získaš základné informácie o najnovších gadgetoch na trhu. Začneme zľahka tým, že v mori aktuálnych rozmerných smartfónov ťa môže potešiť aspoň nový smartfón Asus ZenFone 9. Ten tvorí niečo ako iPhne 13 mini s Androidom. Teda, obrazne povedané.

Skrátka, ak hľadáš kompaktný výkonný telefón, poobzeraj sa aj po ňom. Uhlopriečku displeja má tesne pod šesť palcov a jeho hmotnosť je len 169 gramov. V jednej ruke ho tak budeš hravo ovládať.

Nevynechali sme ani zaujímavosť s názvom Bitblaze Titan. Je to prvý ruský notebook, ktorý si nerobí ťažkú hlavu zo špecifikácií ani z toho, že je pomerne hrubý a ťažký. V jeho vnútri tiež pracuje vlastný ruský procesor Baikal-M vyrobený starším výrobným postupom.

Rišo je tiež presvedčený, že ho šéf Applu Tim Cook konečne vypočul. Hoci o tejto interpretácii skutočnosti pochybujem, faktom je, že konečne nás čaká v iOS 16 vytúžená zmena. V novej verzii operačného systému iOS 16 si už budeš môcť pekne krásne skontrolovať aj presné percento batérie. Momentálne totiž Apple využíva len grafický zobrazovač úrovne nabitia baterky.

image

Chystáš sa na dovolenku? Vezmi si Brainee do uší. Toto je výber našich najpočúvanejších podcastových epizód

Na záver sme si nechali čerešničku, teda rovno niekoľko čerešničiek. Samsung totiž nešetril novinkami a na svojom evente Galaxy Unpacked uviedol dva nové ohybné smartfóny, dve verzie smart hodiniek a prihodil ešte aj nové bezdrôtové slúchadlá. 

Ohybné telefóny prichádzajú v podobe kompaktného Samsung Galaxy Z Flip 4, z ktorého vznikne po rozložení „mydlovej krabičky“ smartfón s rozmerom displeja 6,7 palca. Samsung Galaxy Z Fold 4 je zase novinka, ktorá vám po rozložení vytvorí tablet s veľkosťou obrazovky 7,6 palca. 

V rámci hodiniek nás dostatočne zaujala verzia s označením Pro, teda Samsung Galaxy Watch 5 Pro. Po prvý raz sa stretávame s modelom hodiniek Pro a v tomto prípade to označuje masívnejšiu verziu s väčšou batériou. Viac podrobností sa už dozvieš v podcaste.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu na starosti (na radosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 07:55