Obľúbený herec, ktorý stvárnil nezabudnuteľného Obelixa, čelí vážnym obvineniam. Reuters/
StoryEditor

Herečky, komparzistky aj maskérky obvinili Depardieua zo sexuálneho násilia. „To je Gérard, rád podpichuje,“ hájila ho produkcia

zar13.04.2023., 11:00h

Trinásť žien obvinilo 74 ročného herca Gérarda Depardieua zo sexuálneho násilia, obchytkávania a vulgárnych návrhov. Spomenuté veci sa mali údajne diať počas nakrúcania v rokoch 2004 až 2022.

Lajkuj Brainee.sk na

Svoje príbehy ženy zverili investigatívnemu serveru Mediapart, trestné oznámenie žiadna z nich nepodala, píše stanica BFM TV.

image

Prieskum potvrdil to, čo sme len tušili. Až dve tretiny žien zažili na Slovensku sexuálne obťažovanie

Herečky, komparzistky, maskérky alebo techničky vo filme popisujú veľmi podobné správanie zo strany francúzskeho herca: vulgárne návrhy, sexuálne narážky, obchytkávanie pod šatami počas nakrúcania, snaha preniknúť prstami pod spodnú bielizeň a agresivita. Zhodne spomínajú aj chýbajúcu reakciu produkcie, infomuje denník iDnes.cz.

Keď sa 24 ročná komparzistka sťažovala u produkcie a chcela hercovo správanie nahlásiť, vedenie ju podľa nej odbilo slovami „to je Gérard, rád podpichuje“.

Niekoľko ľudí ju tiež odrádzalo aj od podania sťažnosti. Keď raz dvadsaťročná herečka Sarah Brooksová vykríkla vo chvíli, keď ju herec obchytkával, ostatní sa len smiali jeho komentármi „veď si predsa chcela uspieť pri filme“, popisuje príklady BFM TV.

image

Sexuálne ataky u nás zažilo cez 100-tisíc žien. Upozorňuje na to kampaň Zastavme násilie, pridala sa aj prezidentka

Depardieu sa opisuje ako gentleman, ktorý sa dvorí ženám a „je proti akejkoľvek forme násilia, či už slovnému, fyzickému alebo psychickému“. Herec navyše tvrdí, že je „extrémne hanblivý“. K novým obvineniam sa odmietol vyjadriť, jeho právnici odmietajú, že by porušil zákon.

Mediapart oslovil 20 režisérov a producentov, ktorí s Depardieuom pracovali. Deväť ich neodpovedalo vôbec, 11 uviedlo, že nič také na natáčaní nevideli ani o tom nevedeli.

Hoci ženy, ktoré popísali svoje zážitky s francúzskym hercom, podľa Mediapartu nepodali žalobu, tri z nich sa rozhodli svedčiť v inom, už prebiehajúcom prípade. Depardieu je už vyšetrovaný pre podozrenie zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia Charlotte Arnouldovej, začínajúcej herečky a dcéry rodinných priateľov. Herec ju údajne napadol v roku 2018, on to však popiera.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 21:33