V Šafku ťa čaká house párty.Facebook Šafko Klub/
StoryEditor

Nemáš program na víkend? V Bratislave ťa čaká plno akcií, niektoré ťa nebudú stáť ani cent

Viktória Revajová10.05.2024., 14:00h

Týždeň sa s týždňom stretol a máme tu opäť víkend. Ak ešte nemáš plány a nevieš, čo s časom, máme pre teba tipy na akcie, ktoré by ti nemali uniknúť.

Lajkuj Brainee.sk na

Koncert svetových legiend pod holým nebom, house párty či festival kávy. Víkend bude v Bratislave nabitý. Prinášame ti výber podujatí, ktoré by si nemal premeškať.

image

Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent

Festival kávy

Priestory Novej Cvernovky sa na dva dni premenia na raj pre milovníkov kávy, kde sa stretnú rôzni odborníci, pražiari, ale aj farmári z celého sveta. Festival Two Coffee Champs začína dnes a potrvá do soboty. Tretí ročník festivalu sa bude niesť v znamení hudby, umenia a samozrejme kávy.

Tešiť sa môžeš na ochutnávky kávy v rôznych prípravách, prednášky, workshopy a cuppingy, vďaka ktorým sa naučíš vnímať chute rôznych druhov kávy. Nebudú chýbať ani súťaže, v ktorých si zmerajú svoje sily baristi z viacerých krajín. 

Denný lístok na podujatie stojí 16 eur a v cene je zahrnutá neobmedzená konzumácia kávy, vstup do jednotlivých zón festivalu, ako aj vstupy na cuppingy a prednášky. Deti do 13 rokov majú vstup zdarma.

House párty

​Sobotňajšiu noc môžeš pretancovať na párty v klube Šafko, kde sa stretne exotika s energickou housovou hudbou. Na dvoch pódiách sa predstaví osem dídžejov, ktorí ti rozprúdia krv v žilách. Tešiť sa môžeš na spojenie značiek MyBeat, Sklenik a Sixtynines a samozrejme nebudú chýbať ani kvalitné drinky.

Do desiatej hodiny je vstup voľný. Ak prídeš do polnoci za vstup zaplatíš šesť eur, po dvanástej hodine je cena vstupenky desať eur.

Koncert svetových hviezd

V nedeľu v Bratislave začína vedecko-hudobný festival Starmus, ktorý odštartuje koncertom dvoch hudobných legiend. Vôbec po prvý raz spolu vystúpia francúzsky hudobník a skladateľ Jean-Michel Jarre a gitarista skupiny Queen Brian May a ty to môžeš vidieť na vlastné oči. Súčasťou koncertu bude aj svetelná šou.

Neopakovateľná šou začína o 20:45 na Incheba Expo Open-Air a vstup na otvárací koncert je voľný. Areál má však kapacitu 30-tisíc divákov a organizátori odporúčajú prísť v predstihu. 

Trhy lokálnych farmárov

Aj túto sobotu otvorí Stará tržnica svoje brány pre milovníkov remeselných výrobkov a potravín. Pod jednou strechou tu nájdeš čerstvé potraviny od lokálnych farmárov a výrobcov, kvalitné zahraničné delikatesy, prírodnú kozmetiku, ale aj izbové a rezané kvety.

Tešiť sa môžeš aj na kultúrny program či obľúbenú knižnú burzu, kde ťa čaká množstvo beletrie, ale aj odbornej literatúry, grafiky či LP platne. Vstup do Malej tržnice je voľný.

Výstava v SNG

Pre milovníkov kultúry, ktorí majú hlboko do peňaženky tu máme tip na záver. Vedel si, že Slovenská národná galéria má bezplatnú zónu? Prízemná časť galérie je prístupná všetkým úplne zadarmo.

Okrem aktuálnej výstavy tu nájdeš otvorený ateliér, ktorý ponúka výtvarné pomôcky, návody a inšpirácie, ale aj oddychové priestory. Na útulnom nádvorí si zasa môžeš vychutnať dobrú kávu, pohár vína alebo koláč a kochať sa výhľadom na Dunaj.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 14:20