KarloInstagram/Karlotojemeno
StoryEditor

Vo väzení sedí kvôli drogám, s hudbou nepoľavuje. Slovenský raper Karlo vydáva nový projekt

Antiyoutuber10.05.2024., 10:00h

Rozhodol sa, že s hudbou neprestane ani za mrežami. Prvýkrát odtiaľ vydáva ucelený projekt. Rapuje predovšetkým o tom, aký je život vo väzení a zamýšľa sa nad tým, čo by sa mohlo stať, keby sa pred pár rokmi zachoval inak.

Lajkuj Brainee.sk na

Slovenský raper Juraj Čaba je známy na československej rapovej scéne skôr pod pseudonymom Karlo. Keď ho pred dvoma rokmi zadržala polícia vo vlaku s 1,5 kilogramom marihuany a 150 gramami kokaínu na Slovensku, celý prípad sa rýchlo medzi fanúšikmi rapu rozšíril. Hoci si mnohí mysleli, že o Karlovi nebudú počuť celých sedem rokov, čo si bude odpykávať trest vo väzení, opak je pravdou. Karlo sa vo väzení už stihol oženiť, urobiť koncert, teraz tiež vydal hudobný projekt a o všetkom pravidelne informuje na sociálnych sieťach, píše sa na portáli Antiyoutuber.cz.

Aktívny na sociálnych sieťach

„Ahoj, vzhľadom na to, že mi Zbor väzenskej a justičnej stráže dal možnosť tvoriť aj tu vo väzení, tak väčšinu voľného času trávim tým, že robím hudbu,“ napísal vo štvrtok na svoj Instagram. Dodal, že o polnoci bude vychádzať jeho nové EP, ktoré kompletne produkoval a nahral vo väzení. Nesie názov TURNDOWNTHEHEAT, má celkovo trinásť minút a štyri skladby. Na jednej z nich sa objavil aj jeho pardubický kolega z labelu Milion+ Yzomandias.

Vo všetkých skladbách predovšetkým reflektuje situáciu, v ktorej sa pred dvoma rokmi náhodne ocitol. Už názov prvej skladby „Čas sa zastavil“ napovedá, že sa bude venovať predovšetkým životu za mrežami. Hovorí v nej napríklad o tom, ako sedel vo vlaku z Prahy do Bratislavy a v moment, keď nastúpili policajti so psom, zastavil sa čas. Ďalej sa v skladbe napríklad opisujú obyčajné dni vo väzení.

V skladbe „Keby3x“ Karlo rapuje o tom, čo by sa mohlo stať, keby sa vtedy zachoval inak. Pripúšťa však, že život na hrane zdvíha adrenalín v krvi. Témy, ktorým sa venuje, sú v podstate totožné. V náznakoch hovorí o minulosti a opisuje prítomnosť. Ďakuje tiež za svoju manželku Emu, s ktorou sa zobrali len minulý rok, teda v dobe, keď už bol vo väzení.

image

Separ je za mrežami. Obľúbená cestovateľská krajina ho plánuje deportovať na Slovensko

Na poslednej skladbe Gastin sa objavil Yzomandias a opäť ukázal, ako moc mu na Karlovi záleží. Hovorí o tom, že #freekarlo už je v podstate hnutie. Pôvodne vzniklo len ako označenie na Instagrame, ktoré propagoval Yzomandias s Nik Tendom, postupom času ho začali raperi používať na koncertoch a navyše vytvorili pred dvoma rokmi rovnomennú skladbu. Nedávno tiež predávali merch s populárnym hastagom a všetok zisk z neho mal ísť práve na podporu Karla.

Karlo je na sociálnych sieťach veľmi aktívny, na to, v akej je situácii. Nedávno napríklad informoval tiež o tom, že mal vo väznici aj koncert, na ktorom vystúpil aj slovenský raper Separ. Zdá sa, že podporu má nielen medzi fanúšikmi, ale aj medzi kolegami skutočne veľkú. Vydané EP navyše nie je prvou hudbou, ktorú z väzenia vydal. Objavil sa napríklad na projektoch Yzomandiasa alebo Hasana. V súčasnej dobe by mu malo zostávať ešte päť rokov za mrežami.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 13:14