StoryEditor

Košičanky v Eurolige proti Krakovu s víťaznými ambíciami

31.10.2005, 12:46
Autor:
TASRTASR

Basketbalistky úradujúceho slovenského majstra K CERO I.C.P. Košice sa už naplno pripravujú na domácu premiéru v C-skupine nového ročníka Európskej ligy. Zverenky trénera Tibora Jányho nastúpia 2. novembra o 17.30 h vo vynovenej Infiniti aréne proti poľskému tímu Wisla Can-Pack Krakov s cieľom pripísať si na svoje konto prvé víťazstvo. V úvodnom vystúpení vo Vilniuse Košičanky prehrali s tamojším Telekomasom smoliarsky 61:65. Krakov v ouvertúre EL tiež neuspel, keď doma podľahol talianskému Phard Neapol 59:68.
"Súperky majú pricestovať už v utorok popoludní do Košíc a určite sa budú chcieť rehabilitovať za domácu prehru. Úvodné zápasy je lepšie hrať vonku, navyše tieto stretnutia sú ešte poznačené začiatkom sezóny, a preto nie sú objektívnym kritériom kvalít družstva. Krakov je síce jedným zo súperov, ktorých, najmä doma, musíme zdolať, ak chceme postúpiť zo skupiny, ale rozhodne ho nemožno podceniť. Vlaňajší káder ešte doplnili, vymenili trénera (z bývalej Juhoslávie) a v základe sú najmä hráčky zo zahraničia - dve z USA a bývalej Juhoslávie a jedna Bieloruska, ktoré dopĺňajú domáce basketbalistky. Viac by nám mal ukázať videozáznam z ich súboja s Neapolom, ktorý máme prisľúbený a dúfam, že ho ešte stihneme aj preštudovať," prezradil manažér Košičaniek Ivan Benninghaus.
Podľa jeho slov hostiteľky myslia len na víťazstvo, čo bude nesporne veľký tlak najmä na psychiku hráčok. K dispozícii bude rovnaký káder ako proti Vilniusu, veľmi málo pravdepodobný je štart Ivany Jalčovej, a to aj v sobotňajšom prestížnom domácom ligovom zápase proti Ružomberku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 04:12