Pyžamá už dávno nepatria len do postele, ale aj na nákupy či do mesta na prechádzku.instagram/pernilleteisbaek
StoryEditor

Letná pyžamová párty: Toto oblečenie sa už do postele nenosí, dajte si ho k vode či na prechádzku mestom

21.08.2022, 18:00
Krása a móda

Odložte plážové kaftany či večerné róby a vymeňte ich za košeľové alebo šortkové sety pripomínajúce letné pyžamá. Len si predstavte, že môžete stráviť celý deň v pyžame a je úplne jedno, či idete k moru alebo do mesta na prechádzku. Ak aj vás táto predstava láka, pozrite sa, ako ich nosiť.

V minulosti nosili ľudia pyžamá pri rôznych príležitostiach, aby ukázali svoje spoločenské postavenie. Naopak v súčasnosti súvisí tento kúsok oblečenia najmä s pohodlím, domovom a predovšetkým si ho obliecť už môže každý. Skúste si však predstaviť, že by ste v pyžame mohli zostať celý deň. Príde vám to zvláštne a smiešne? Možno tomu neuveríte, no napríklad v takom Šanghaji kedysi mnohí ľudia radi nosili pyžamá, keď chodili von nakupovať či prechádzať sa. Síce tento trend postupom času ustál, dnes je znovu späť, a to aj v našich končinách.

Pyžamo ako tohtoročný módny trend

Čo si predstavíte, keď sa povie pyžamo? Pravdepodobne to bude pohodlie, domov, posteľ či spánok, no súčasnosť k nim ešte dopĺňa pojem módny trend. Áno, pyžamo sa dnes už neobmedzuje len na domáce prostredie. Regály obchodov sa zaplnili pyžamami alebo takzvanými co-ord setmi, ktoré sa najčastejšie skladajú z oversize košele a krátkych šortiek pripomínajúcich boxerky. Tento outfit sa stal jedným z hitov tohtoročného leta, a preto by nemal chýbať ani vo vašom šatníku. Takisto aj mnohé influencerky či známe celebrity si obľúbili tento štýl a s hrdosťou ho prezentujú ako nevyhnutnú výbavu na dovolenku, ktorá jej dodá ten správny letný nádych. Ak vás láka predstava, že by ste mohli celý deň ostať v pyžame, pozrite sa, ako môžete takéto kúsky nosiť.

 

Outfit do mesta či na nákupy

V prvom rade záleži na tom, aký pyžamový strih, vzor či farbu si vyberiete. V kurze sú predovšetkým šortky a oversize košele v živých odtieňoch ružovej, oranžovej či zelenej. Ak ste skôr konzervatívnejší typ, siahnuť môžete aj po prírodných odtieňoch hnedej alebo pastelovo žltej. Najpopulárnejší štýl, ako nosiť pyžamový outfit, je ten, kedy si košeľu necháte zapnutú len na prostredné gombíky, uviažete si ju v páse na uzol a vyhrniete si rukávy. V takomto prípade si určite nebude pripadať ako v pyžame, ale ako v overale s krátkymi nohavicami. Tento outfit si môžete obliecť napríklad na nákup, prechádzku po meste či návštevu.  

 

Zažiarte na pláži v pyžame

Tento rok sú hitom aj sety s jemným prúžkom alebo v modrom odtieni pánskych košieľ, ktoré skutočne vyzerajú ako odevy na spanie. Tento pocit však môžete rozptýliť napríklad topánkami na podpätku či elegantnou kabelkou cez rameno. Najčastejšie sa však takéto kúsky využívajú na pláži namiesto obyčajného kaftanu. Košeľu si tak môžete nechať úplne rozopnutú alebo si v nej doprajte aj popoludňajšiu siestu na terase. Vďaka tomuto outfitu sa budete cítiť pohodlne, ale aj štýlovo a trendy.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 00:35