Tigrie orechy sú vhodné aj pre alergikov.dreamstime
StoryEditor

Tigrie orechy: chutia fantastiky, sú plné živín a sú vhodné aj pre alergikov

19.03.2023, 10:00
Zdravie

Orechy by ste mali konzumovať pravidelne. Sú bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a živín, ktoré vaše telo potrebuje pre jeho správne fungovanie. No čo ak ste alergici a orechom ako aj stopovým prvkom z nich sa musíte zďaleka vyhýbať? Aj pre vás je tu jedno rovnako zdravé riešenie: tigrie orechy. Chutia fantasticky, môžu ich konzumovať aj alergici a majú množstvo benefitov.

Tigrie orechy majú sladkú chuť, pripomínajúcu mandle. V skutočnosti sú to však hľuzy šachoru.

Vláknina

Vďaka tigrím orechom si doplníte časť denného príjmu vlákniny. Tá by vo vašej strave nemala chýbať z viacerých dôvodov. V prvom rade podporuje činnosť čriev a vyprázdňovanie. Iste oceníte aj fakt, že vďaka vláknine budete dlhšie sýti čo napomáha aj v prípade, že sa snažíte nie len o redukciu váhy, ale aj o jej udržanie.

Bielkoviny aj minerály

Šachor je skvelým zdrojom bielkovín, takže by nemali chýbať ani v jedálničku vegánov či vegetariánov. No v neposlednom rade obsahujú aj množstvo minerálov, akými sú fosfor, meď, železo, zinok a horčík. Tie stoja za zdravím vašich vlasov, nechtov, pokožky, no udržiavajú v správnej kondícii aj činnosť mozgu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 10:34