25 ročný mladík ukradol električku. Nikdy pred tým ju neriadil.Marek Kmeť/
StoryEditor

Mladík ukradol električku z depa. Premával sa po meste a naberal cestujúcich

iDnes.cz01.11.2022., 14:53h

Dvadsaťpäťročný muž cez víkend v poľských Katoviciach ukradol z depa električku a jazdil s ňou po meste. Po ceste dokonca nabral niekoľko nič netušiacich cestujúcich. Zastavilo ho až vypnutie prúdu.

Lajkuj Brainee.sk na

Električka z vozovne zmizla v noci na sobotu, uviedol hovorca podniku prevádzkujúceho v Katoviciach električkovú dopravu. Jeden z vodičov podniku si potom v uliciach všimol električku, ktorá išla podozrivo pomaly. Navyše bola označená ako linka 33, ktorá v Katoviciach neexistuje, uvádza iDnes.cz

Vodič sa teda rozhodol tejto električke brániť v ceste a zalarmoval aj dispečera, ktorý vyrozumel políciu. Dispečeri sa snažili so samozvaným šoférom spojiť cez vysielačku, no neúspešne. Muž nereagoval na správy a vozidlo nezastavil. Incident potvrdil aj hovorca Sliezskych električiek Andrzej Zowada, ktorý podrobnosti o zadržaní oznámil v televízii. 

Keďže 25-ročný mladík nechcel zastaviť vozidlo, bolo rozhodnuté, že v trakcii bude vypnuté napájanie. „Znehybnili sa aj ostatné električky, no bol to najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako zastaviť unesenú električku,“ vysvetlil Andrzej Zowada.

image

V nemocnici ukradli stroj s rádioaktívnou zlúčeninou. Ľudia umierali a kontaminácia sa šírila miliónovým mestom

Mladík pri zatýkaní nekládol odpor, nebol ale schopný vysvetliť svoje pohnútky. Test potvrdil, že nebol pod vplyvom alkoholu. Hrozí mu obvinenie z ohrozenia, ktoré mohlo viesť k dopravnej nehode, a z vlámania.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 02:01