Forgotten but unbrokenCenturion Developments/
StoryEditor

Slováci vytvorili hru z obdobia 2. svetovej vojny. Budeš v nej loviť nacistov a spoznáš menej známu históriu

Miroslav Kamody08.08.2022., 15:00h

Nová slovenská hra vyzerá skvele. Ukáže menej známych hrdinov (a zloduchov) najtemnejšieho obdobia v histórii ľudstva.

Lajkuj Brainee.sk na

Okolo slovenských herných vývojárov je tento rok pomerne ticho. Okrem loveckej hry Way of the Hunter sa v podstate takmer nič neriešilo. Rozvíriť vody by ale chceli nitrianski vývojári zo štúdia Centurion Developments, ktorí pripravujú hru z obdobia druhej svetovej vojny.

image

GTA 6 bude mať aj ženskú hrdinku a končí s ostrým humorom. Čo všetko o legendárnom pokračovaní vieme?

Ako informujú na svojej webovej stránke, hra s názvom Forgotten but unbroken sa zaradí do žánru akčných a taktických hier. Tvorcovia sa podľa svojich slov inšpirovali klasikami, akými sú Xcom a Silent storm. Nechcú však len kopírovať, ale zároveň aj priniesť množstvo vlastných nápadov. 

Vlastná základňa aj trénovanie regrútov

„Je to o skutočných hrdinoch a elitných jednotkách 2. svetovej vojny zabudnutých v čase. Naverbujte svojich vojakov, požiadajte o pomoc svojich spojencov a spravujte svoju skrytú základňu,” píšu tvorcovia.

Vo Forgotten but unbreaked si budeš môcť najať dobre vycvičených žoldnierov, alebo si naverbovať vlastných vojakov a vycvičiť ich vo vlastnom výcvikovom tábore alebo v boji. Keď sa tvoji regrúti zdokonaľujú, môžeš si vybrať ich triedu a určiť ich budúci strom zručností.

„Bude tu niekoľko hrdinov a elity 2. svetovej vojny, s ktorými sa môžete stretnúť. Hrdinovia sa na obmedzený čas pripoja k vašej organizácii odporu a pomôžu vám s bojom. Elity sú nepriateľské jednotky vytvorené v boji a posledná vec, ktorú chcete, je stretnúť sa s nimi počas vašej misie,” dodávajú vývojári. 

Legendárne mená

Hra mala pôvodne názov Secret War a sleduje hlavného hrdinu Martina, ktorému udalosti z roku 1939 silne zasiahnu do života a jeho kroky sa vydajú neplánovaným smerom. Podľa informácií herného portálu Sector budeš mať po svojom boku hrdinov spojencov ako Jack „Mad Jack“ Churchill, Vasily Zaytsev, Tommy „The kilted killer“ Macpherson a ďalších.

Na nepriateľskej strane bude bojovať najnebezpečnejší muž Európy a Hitlerov obľúbenec Otto Skorzeny, Josef Sepp Allerberger a ďalší. Hra by mala mať aj český dabing. Podľa informácií na Twitteri sa nahrával na Barrandově a v hre budeš počuť aj mená, ako Marek Vašut či Petr Rychlý.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 15:56