Aplikácia WhatsApp prichádza s novinkou, na ktorú všetci čakaliUnsplash/Dima Solomin
StoryEditor

Používatelia WhatsAppu majú konečne dôvod na radosť. Čoskoro príde funkcia, na ktorú sme všetci celé roky čakali

Miroslav Kamody18.04.2023., 10:00h

V testovacej verzii WhatsAppu si už konečne môžeš užiť funkciu, ktorá je samozrejmosťou u iných chatovacích aplikácií. Reč je o prepojení viacerých zariadení pod jedným účtom.

Lajkuj Brainee.sk na

WhatsApp si medzi ostatnými aplikáciami s textovými chatmi dlhú dobu razil vlastnú cestu a nedovolil používateľom používať svoj účet na viacerých zariadeniach zároveň, píše Ondřej Martinů z portálu iDnes.

Vždy bolo totiž potrebné na konkrétnom zariadení potvrdiť telefónne číslo, čo súbežne aj zneplatnilo doterajšie prihlásenie inde. Teraz s tým WhatsApp konečne niečo začal robiť, aj keď výsledok stále nie je to, čo by sme považovali za optimálnu situáciu.

image

Zbystri pozornosť. V aplikácii, ktorú používaš aj ty, prichádza päť radikálnych zmien

Nie je to také ružové

Vo verzii WhatsAppu pre betatesterov je už možné skúšať novú funkciu Companion mode (Spoločník), ktorá umožní aktivovať tvoj účet na druhom zariadení súbežne s prvým. Ono obmedzenie spočíva v tom, že dve aktívne aplikácie pod jej účtom sú maximum a na treťom mobile (alebo tablete a pod.) už máš zase smolu.

Vždy je navyše dôležité označiť jedno zariadenie ako primárne a druhé ako sekundárne. Potom môžu užívatelia k chatom pristupovať aj z onoho sekundárneho zariadenia, a to aj v prípade, že je primárne vypnuté alebo bez prístupu k internetu.

image

Aplikácia WhatsApp prichádza s novinkou, na ktorú všetci čakali

Unsplash/Mika Baumeister

Nejasný dátum spustenia

Nevýhodou je však napríklad to, že priame zálohovanie správ je možné stále vykonávať iba z primárneho zariadenia. Kedy sa tejto novinky dočkáme aj v ostrej verzii, zatiaľ nevieme a ani nemáme ako určiť, za ako dlho sa tak stane.

Isté je tak zatiaľ iba to, že sa funkcie skôr alebo neskôr konečne dočkáme (ako na Androide, tak iOS). Ak ťa tak štve neustála aktivácia a deaktivácia WhatsAppu medzi dvoma zariadeniami, potom sa môžeš tešiť, že ti to aplikácia čoskoro uľahčí.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. máj 2024 23:02