Zábery zo seriálov House of the Dragon a Game of ThronesHbo/
StoryEditor

Jediná postava z Game of Thrones by sa mohla objaviť aj v House of the Dragon. O koho ide a ako je to možné?

kam01.09.2022., 10:00h

House of the Dragon nás vracia do sveta Westerosu, tentokrát však stovky rokov pred udalosťami v Game of Thrones. Vieme tak nájsť len jednu jedinú postavu, ktorá žila tak dlho, aby sa objavila v oboch projektoch.

Lajkuj Brainee.sk na

O žiadnom inom seriáli sa momentálne nehovorí tak veľmi, ako práve o House of the Dragon. Prequel, ktorý sa odohráva takmer 200 rokov pred udalosťami Game of Thrones, sa teší masívnej popularite.

V nasledujúcich riadkoch sa nachádzajú spoilery z oboch seriálov!

Ako informuje portál ScreenRant, premiéru prvej časti si nenechalo ujsť 9,9 milióna divákov, čím bol prekonaný rekord v debute seriálu od HBO. Okamžite preto nasledovalo potvrdenie druhej série. Aby toho nebolo málo, druhá epizóda prekonala v sledovanosti svoju vlastnú premiéru. Druhú epizódu sledovalo až 10,2 milióna divákov.

image

Draci, orgie a odrezané údy. Seriál House of the Dragon začal vo veľkom štýle a láme rekordy

Jedna postava sa môže objaviť v oboch seriáloch

Úspech je nesporný, epizódy nateraz skvele vyvážené a dejovo zaujímavé. House od the Dragon nesie všetky predpoklady, aby sa z neho stal celosvetový hit. Mnohým fanúšikom už zrejme napadlo, či sa v seriáli objaví niektorá z postáv, ktoré poznáme z Game of Thrones. Ako však pripomína portál LadBible, teoreticky sa môže objaviť iba jedna.

Ako sme už spomínali, udalosti v House of the Dragon sa odohrávajú takmer 200 rokov pred časmi Daenerys Targaryen, Jona Snowa a zvyšku postáv, ktoré sa nakoniec postavil Nočnému kráľovi a jeho armáde nemŕtvych. Nový seriál tak predstavuje predkov mocných rodov a sústredí sa hlavne na roky dynastie Targaryenov vo Westerose.

Či už si to uvedomuješ alebo nie, v čase, kedy začína Game of Thrones, budú všetky tvoje novo obľúbené postavy už dávno mŕtve. Oba seriály prepája len jedna žijúca postava - Lady Melisandre, známa aj ako The Red Woman. Určite si spomínaš na scénu, v ktorej si zložila červený náhrdelník a odhalila, že v skutočnosti je stará a zúbožená.

Zareagovala aj herečka

Podľa toho, čo vieme z kníh a seriálu, je Lady Melisandre stará stovky rokov, vďaka čomu sa teoreticky môže objaviť aj v House of the Dragon. Táto skutočnosť dokonca neminula ani samotnú herečku Carice van Houten, ktorá postavu stvárnila. V príbehu na Instagrame zverejnila fanúšikovskú teóriu o svojej postave: „Práve som sledovala House of the Dragon. Len hovorím, že Melisandre je stovky rokov stará...”

Aj keď jej tajomný repost sotva zaručuje jej návrat, neznamená to, že sa v určitom bode v seriáli neobjaví. Vzhľadom na časové skoky v House of the Dragon je jasné, že nás čaká príbeh ťahajúci sa celé roky.

Okrem toho HBO hneď po premiére úvodnej epizódy oznámilo, že druhá séria dostala zelenú. A ako sme si už zvykli pri Game of Thrones, v tomto svete je možné všetko.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 03:18