StoryEditor

V recenziách sa mu vysmiali. Toto zariadenie malo nahradiť mobily

23.04.2024, 15:32

Novinka s názvom Humane AI Pin sa zdala byť prevratným zariadením. V mnohých ohľadoch mala nahradiť mobilný telefón, avšak po prvej vlne zahraničných recenzií to skôr vyzerá na prepadák roka.

Zariadenie Humane AI Pin vyzerá ako niečo, čím sa ľudia medzi sebou dorozumievajú na vesmírnych lodiach zo Star Treku.

Malý „odznak“ si pripnete na hruď a následne ho ovládate hlasovými príkazmi, prípadne pomocou gest rúk a špeciálneho projektora, ktorý vám premietne užívateľské rozhranie do nastavenej dlane. Humane AI Pin navyše vie pomocou integrovanej kamerky sám rozpoznávať, čo vidí pred sebou, a robiť fotky a videá.

image

Humane AI Pin FOTO: Humane

Podobných zariadení, ktoré sa snažia vytvoriť úplne novú kategóriu, schopnú konkurovať dnes všadeprítomným smartfónom, je viacero. Máloktoré však naozaj dôjde do fázy, že sa začne bežne predávať. Humane AI Pin vstúpil na trh a ako to tak býva, zariadenia si vyskúšali redakcie svetových médií a influenceri. Ich názory na túto novinku sú naskrz podobné: je to prepadák.

Frustrácia a sťažnosti

Server The Verge o Humane AI Pin píše, že zariadenie nefunguje správne a veľa jeho aspektov pôsobí nedorobene. Odznaku chýbajú navyše aj úplne základné funkcie a často sa chová veľmi spomalene. „Zariadenie nejde odporučiť vôbec nikomu,“ píše sa v recenzii.

Je príliš frustrujúce používať ho v každodenných situáciách,“ píše v recenzii server CNET. Ten sa sťažuje predovšetkým na použitie projektora, ktorému trvá sa zapnúť, a aj keď konečne nabehne, je ťažké takto zariadenie používať. „Ovládacie gestá prstami sú podivné, obzvlášť keď sa zároveň snažíte mať nastavenú otvorenú dlaň. Vonku za bežného slnečného svitu je navyše obraz úplne nepoužiteľný,“ popisuje recenzia.

image

Humane AI Pin FOTO: Humane

Magazín Wired dopĺňa, že zariadenie sa zdá byť príliš úzko zamerané a vlastne ani nie je príliš užitočné. V recenzii zaznelo, že sa zariadenie často prehrieva a odpovede na hlasové otázky, ktoré generuje umelá inteligencia, nemusia byť správne. Objavujú sa aj sťažnosti na kvalitu integrovanej kamerky a opäť je spomínaný fakt, že projektor za denného svetla nedosahuje dostatočný jas, aby bol použiteľný.

"Najhoršie zariadenie, ktoré kedy testoval"

Podobné názory zdieľajú aj influenci na videoserveri YouTube. Recenzent Marques Brownlee z kanála MKBHD poznamenáva, že ide o „najhoršie zariadenie, ktoré kedy testoval“.

Spomína rovnaké neduhy ako recenzenti vyššie: nedostatok aplikácií, podivné ovládanie, prehrievanie batérie, zlú použiteľnosť projektora a pridáva tiež napríklad fakt, že odznak musíte mať pripnutý zhruba v mieste, kde máte za jazdy v aute natiahnutý bezpečnostný pás.

image

Humane AI Pin FOTO: Humane

Humane AI Pin sa aktuálne predáva v troch materiálových prevedeniach za cenu od 699 amerických dolárov, teda asi 655 eur bez dane. Výrobca ich zatiaľ nepredáva nikde okrem Spojených štátov. K fungovaniu odznaku si treba navyše zaobstarať mesačné predplatné vo výške 24 amerických dolárov (22,49 eura).

01 - Modified: 2024-04-19 08:48:12 - Feat.: - Title: 5 praktických tipov, ako môžete použiť umelú inteligenciu vo svojom každodennom živote 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Rodinný elektromobil s brutálnym výkonom: potešil kvalitou i jazdou, no nie dojazdom 03 - Modified: 2024-04-17 11:00:00 - Feat.: - Title: Kto získa virtuálnu korunku Miss AI? V prvej súťaži krásy svojho druhu sa stretnú počítačom vytvorené ženy 04 - Modified: 2024-04-16 10:00:00 - Feat.: - Title: Ľuďom sa nechce pracovať už ani z domu. Vytvárajú si digitálne klony, ktoré robia takmer všetku robotu za nich 05 - Modified: 2024-04-15 12:08:02 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia od Googlu: rozpozná miesto z fotky, či spraví text čítanejším
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 15:33