Z týchto potravín sa najľahšie chudne: Uľahčia spaľovanie aj zrýchlia metabolizmus Na ceste za štíhlejším a zdravším telom je vždy dôležité vyhnúť sa hladovaniu a zamerať na správne druhy potravín.
Tuky ako cesta k zdraviu: Prečo ich potrebujeme a aké si zvoliť? Kto teda dúfal v opätovnú renesanciu živočíšnych tukov (s výnimkou rýb, v konzumácii ktorých môžeme stále pridať), žiadna sa nekoná.
V biznise začala v 18, v mínuse a na 20 štvorcoch. Teraz majú osem úspešných prevádzok v dvoch štátoch Jej podnikateľské korene siahajú k starým rodičom, rodičia boli, naopak, celý život verní jednému zamestnaniu. vyštudovala marketingovú komunikáciu v Trnave.
Slovenka si podmanila Barcelonu. Pred jej reštauráciami stoja rady V hre sú aj nové a nové výzvy. Zo Slovenska jej vraj prichádzajú návrhy na otvorenie pobočiek jej úspešných reštaurácií.
Na chudnutie nepotrebujete exotické a drahé suroviny: Tieto máte doma takmer všetci a stoja pár eur Mnohí zabúdame na to, že niektoré „superpotraviny“ máme takmer všetci doma, a pritom nezruinujú našu peňaženku.
Ocenený šéfkuchár: Ideálne varenie? Spotrebovať všetko, akoby ste suroviny kúpili za posledné peniaze Jedlo si predstavuje, v mysli skladá chute a následne kreslí na papier. Až nakoniec prechádza k samotnému vareniu.
Cedíte cestoviny cez sitko? Robíte jednu zo zásadných chýb pri varení, odkazuje šéfkuchárka Napriek tomu, že sa cestoviny považujú za jedlo, ktoré len ťažko možno pokaziť, opak je pravdou.
Liečivá sila potravín: Čo odhaľujú posledné výskumy? Reč nebude o žiadnych super potravinách či magických substanciách z útrob dažďových pralesov, ale o tom, čo všetko sa dá vyriešiť vhodnou stravou.
Tukožrúty, ktoré máme rovno pod nosom: Z týchto dvanástich zázračných potravín sa najľahšie chudne Ovplyvniť chudnutie vieme aj správnym výberom potravín.
Týchto desať potravín si v supermarketoch nekupujte a oblúkom sa im vyhnite Pozrite si desiatku potravín, ktorým by sme sa pri nákupoch mali vyhnúť a nikdy si ich radšej nekupovať.
Obdobie, ktoré je nočnou morou alergikov, je tu: Pomoc nájdete v týchto bežných potravinách Patríte k tým, ktorí s príchodom jari práve nejasajú, pretože vedia, že všade číhajú peľové alergény, ktoré dokážu človeka dohnať až k slzám?
Varovanie pre mužov, ktorí pijú espresso. Nová štúdia priniesla znepokojivé výsledky Najväčšia pravdepodobnosť zvýšenia cholesterolu sa prejavila u mužov, ktorí pijú espresso.
Môj instagram bol plný jedla a ja som padala od hladu, opisuje svoju anorexiu Sára Nenávisť k vlastnému telu, túžba po extrémne štíhlej postave, drastické hladovky, prejedanie, zvracanie, sebapoškodzovanie.
Nádych Paríža v Tornali: Sme hrdé aj na naše toalety, smejú sa sestry, ktoré domov priviala pandémia Sestry žili v zahraničí, nakoniec ich pandémia priviala do rodnej Tornale.
Pomalý metabolizmus či ťažké kosti? Odborník prezradil, kedy sa len vyhovárame aj ako urýchliť chudnutie Obezitológovia upozorňujú, že čisto genetické chyby spojené s obezitou zohrávajú úlohu iba u malého percenta populácie. Neobstojí ani alibistická výhovorka na „pomalý metabolizmus“. V ich lekárskom slovníku sa totiž takýto odborný termín prakticky nevyskytuje.
Prečo sme po káve unavení? V článku sa dozviete, ktorí vinníci v súvislosti s kávou stoja za únavou, ako von zo začarovaného kruhu aj ako oklamať "kávovú ospalosť".
Šéfkuchár známej pražskej reštaurácie: Omeleta? Veľa kuchárov by pohorelo Ktoré fígle Radek David, šéfkuchár pražskej reštaurácie La Veranda, používa a ktoré mýty o vajciach počul? Ktoré vaječné jedlo má najradšej? Aký najexotickejší pokrm z vajec jedol? A ako spoznáme oklamanú palacinku?
Kuchynské hriechy každodenné: Ak takto skladujete potraviny, môžete sa otráviť, odkazuje odborník „Vždy sa treba pozerať na to, že každá potravina má určitý dátum exspirácie, či je to dátum spotreby, alebo minimálnej trvanlivosti,“ upozorňuje Jozef Bíreš (66), riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky.
Od kláštora, cez starobinec, po ikonu Rožňavy: 300-ročný neskorobarokový "fénix" slúži kultúre a teraz aj utečencom Pre Rožňavčanov akoby zmizol z mapy i zo životov. Až do leta roku 2020.
Umývate pred varením kurča či huby? Škodíte sebe aj jedlu Ak si myslíte, že sa umývaním zbavíte baktérií, premyslite si to. V uvedených prípadoch jedlu viac uškodíte ako pomôžete.
Zdravý metabolizmus a odbúranie tukov: Pomocníkov pri chudnutí nájdete vo vašej kuchyni Chudnutie môžu uľahčiť aj niektoré druhy potravín, ktoré rozhýbu metabolizmus a podporia odbúravanie tukov.
Z brankára majster kuchár: Futbalista zo Svidníka vymenil zahraničie za Slovensko a upísal sa cukrárčine Začínal ako radový kuchár, postupne sa však vypracoval na Pastry Chefa.
Katarína Vengová z Vinárstva Pavelka: Na skutočný biznis nestačia lodičky a sukňa. Ide tu len a len o peniaze Dnes je Katarína Vengová, rodená Pavelková, zodpovedná za projekty, obchod a export firmy, ktorá sa za viac ako štvrťstoročie existencie rozrástla na jeden z najprosperujúcejších vinárskych podnikov na Slovensku.
Tieto potraviny môžete jesť, koľko chcete a nepriberiete Aj keď potravina s nulovým obsahom kalórií nie je, existujú aj také, ktoré si môžete vychutnať bez toho, aby ste sa museli obávať, že priberiete.
Spoveď fitnes trénerky: Na posedenie som zjedla pol kila cestovín so syrom, sladkosti aj pečivo. Potom prišlo zúfalstvo O svojom boji s ním prehovorila fitness trénerka Lenka Schimmerová.
Toto je 25 najlepších slovenských potravín, ktoré konkurujú svetovým "zázrakom" Zmapovali sme, ktoré z domácich potravín dlhodobo vykazujú najlepšiu kvalitu.
Počítanie kalórií nefunguje: Toto je päť dôvodov, ktoré to vysvetľujú Pozrite si päť dôvodov, prečo počítanie kalórii nefunguje tak, akoby sme chceli.
Uľavia pri chrípke, bolesti, depresii č nespavosti. Využite silu prírody ukrytú v týchto bylinkách Prečo ich nevyužiť skôr ako siahneme po liekoch?
Čo vám majitelia reštaurácií nepovedia: Po záverečnej dajte pokoj a zarábame menej, ako si myslíte Majitelia reštaurácií prezradili, čo túžia povedať zákazníkom, ktorí k nim chodia.
Zmrzlinu z Ríma priniesli na Slovensko: Ľudia sú hladní po kvalite, hneď po otvorení stáli u nich rady, reklamu nepotrebovali Receptúry, podľa ktorých varia, vznikali v malej rímskej zmrzlinárni Cremì.
Chráni pred Alzheimerom, obličkovými kameňmi a pomáha schudnúť. V čom nám ešte pivo prospieva? Jeden pohár piva denne vám prospieva viac, ako si myslíte.
Máte problémy s chudnutím, libidom, spánkom či tlakom? Odpoveďou je tento prírodný všeliek Tradičná čínska medicína zaradila túto rastlinu aj do desiatky najvýznamnejších, ktoré pomáhajú pri strese, psychickom napätí aj telesnej únave.
Prázdnu reštauráciu zďaleka obíďte, radí známy šéfkuchár Šéfkuchár Vojto Artz radí ako si vybrať dobrú reštauráciu. A nemusí to byť zrovna tá najdrahšia.
Urýchľujú metabolizmus, zasýtia, spaľujú tuky: Tieto potraviny sú najlepším priateľom chudnutia Alfou a omegou chudnutia je pohyb a strava.
Problém s wasabi či zázvorom: Špičkoví šéfkuchári radia, aké najväčšie chyby robíme pri japonskom jedle Šéfkuchári preto očakávajú, že zákazníci budú pozorne a správne jedlo aj jesť.
Veríte, že zelené zemiaky sú jedovaté a soľ urýchli varenie? Ide o jedny z najznámejších omylov o varení Variť sa učíme rôzne. Či už od starých rodičov, priateľov, z kuchárskych kníh alebo od slávnych šéfkuchárov. Ale ani tí nemusia mať vždy úplnú pravdu.
Nesprávnym zvykmi a výberom ich meníme na jedy. Pri týchto obľúbených potravinách buďte opatrní Ak vás strasie už len pri prečítaní týchto slov, tak zbystrite pozornosť. Pretože všetky si z času na čas (ne)vedomky vkladáme do úst.
Schudol som, čo teraz? Držte sa týchto zásad a váhu si udržíte Nie je umenie schudnúť, ale udržať si získanú postavu.
Výživový špecialista Boris Bajer: Zdravý životný štýl a chudnutie stojí a padá na týchto pilieroch Prezradil aj v čom je problém, ak niekto chudne rýchlejšie a iný pomalšie a ako s tým bojovať.
Rezeň prišiel z Talianska a hot dog bol naozaj zo psa. Poznáte príbehy najslávnejších jedál sveta? Pripravoval sa párok v rožku aj zo psieho mäsa? Naklepával sa stredoveký tatarák naozaj pod sedlom mongolských bojovníkov?
Zradný superzdravý jedálniček: Ako nám škodí zelenina a čím klamú obľúbené potraviny? "Veľké množstvo brokolice môže negatívne ovplyvniť štítnu žľazu, nadbytok vlákniny môže spôsobiť nadúvanie, ale obmedziť aj vstrebávanie minerálnych látok,“ hovorí odborníčka.
Zo Sniny na špičku našej gastronómie: Ponúkame to, čo je na Slovensku dobré, tvrdí šéfkuchár Jozef Breza O tom, že existujú luxusné reštaurácie, vtedy ani netušil.
S rozbehnutím biznisu im pomohli rehoľní bratia. Ich podnik sa stal miestom Bardejovčanov Gastronómia je extrémne ťažká práca. Už 13. rok v tejto oblasti manželov Mihaľovcov je dôkazom, že s prácou v gastre majú vzťah na celý život.
Odborníčka odkryla tajomstvo zdravej stravy: Vyhýbať sa prílohám nemá zmysel Čo by malo obsahovať vyvážené jedlo? Čoho sa treba vyvarovať a na čo, naopak, nezabudnúť? A koľko ovocia a zeleniny by sme mali denne zjesť.
Deväť rád, ako zhodiť kilá a veľa toho nemeniť Zabudnite na drastické diéty, ktoré odložené kilá nakoniec vždy vrátia aj s bonusom.