StoryEditor

MS: Tréner Galis vsádza na skúsenosť a spolieha sa na bojovnosť hráčov

16.08.2005, 13:57
Slovenskí futbaloví reprezentanti nastúpia v stredu o 20.15 vo Vaduze na Rheinpark štadióne na zápas s Lichtenštajnskom, ktorý bude prvým zo záverečného cyklu kvalifikácie MS 2006 v Nemecku. Zverenci trénera Dušana Galisa sú v priebežnej tabuľke 3. skupiny na druhom mieste s trojbodovou stratou na vedúce Portugalsko.

Slovenskí futbaloví reprezentanti nastúpia v stredu o 20.15 vo Vaduze na Rheinpark štadióne na zápas s Lichtenštajnskom, ktorý bude prvým zo záverečného cyklu kvalifikácie MS 2006 v Nemecku. Zverenci trénera Dušana Galisa sú v priebežnej tabuľke 3. skupiny na druhom mieste s trojbodovou stratou na vedúce Portugalsko. Túto pozíciu si chcú udržať aj po stredajšom stretnutí, v ktorom chcú nadviazať na päť víťazných duelov s Lichtenštajnskom.
"Naša kvalifikačná skupina ide do finále. V týchto zápasoch už pôjde o všetko, okrem Portugalska na postup ašpirujeme my spolu s Ruskom a stále je v hre aj Lotyšsko. Preto chcem v záverečných zápasoch vrátane súboja s Lichtenštajnskom vsadiť na skúsenosť, na partiu, ktorá v doterajších zápasoch nesklamala," uviedol tréner A-tímu SR Dušan Galis, ktorý je pred súbojom vo Vaduze opatrný: "Lichtenštajnsko menami síce neoslňuje, ale je to silné mužstvo, ktoré hrá typický švajčiarsky futbal s vysokým nasadením. Takže to rozhodne nebude jednoduchý zápas pre nás."
Posledný tréning v dejisku absolvujú Galisovi zverenci v utorok v čase zápasu, v stredu sa už budú koncentrovať na stretnutie so súperom, ktorého minulý rok v septembri v Bratislave zdolali 7:0. "Musíme si ale uvedomiť, že o vysokom víťazstve sme rozhodli až v závere a hosťom chýbali piati hráči. Výsledok aj hra bola vtedy z našej strany dobrá, ale súpera v odvete určite neberieme na ľahkú váhu," vyhlásil kormidelník SR, ktorý nepovažuje za veľký hendikep domácich ani absenciu trojice Daniel Hasler, Mario Frick, Franz Burgmeier. "Sú to všetko skúsení hráči, no až v zápase sa ukáže, či to bude výhoda, alebo nevýhoda. Náhradníci sa totiž niekedy vyhecujú k nadľudským výkonom, aby trénerom dokázali, že s nimi môžu počítať," dodal Galis.
Realizačný tím SR má o súperovi dostatok informácii, tréneri mali k dispozícii videokazety z kvalifikačných zápasov Lichtenštajnska a pozorovateľ bol aj v nedeľu na zápase II. švajčiarskej ligy Lausanne - FC Vaduz. V tíme hostí je totiž až sedem reprezentantov. "Nenechali sme nič na náhodu a informácií o súperovi sme sa snažili získať čo možno najviac. To však urobili určite aj na druhej strane. Sme iba na začiatku sezóny a ťažko odhadnúť formu jednotlivých hráčov. Niekde liga ešte ani riadne nezačala, niektorí hráči zmenili kluby. V tomto smere majú miernu výhodu Lichtenštajnci, pretože polovica ich mužstva hráva pravidelne spolu v tíme FC Vaduz, aj keď iba v druhej švajčiarskej lige. Ale tá zohratosť je u nich určite väčšia. Na druhej strane verím, že naši hráči sa dobre pripravia a celý zápas budú bojovať," myslí si Dušan Galis.
Pravdepodobné zostavy:
Lichtenštajnsko: Jehle - Telser, Martin Stocklasa, Michael Stocklasa, Wolfinger - M. Beck, T. Beck, D'Elia, R. Büchel - Rohrer, Fischer
SR: Čontofalský - Zabavník, Ďurica, Valachovič, Greško - Kisel, Karhan, Mintál, Hlinka - Vittek, Reiter
Rozhodcovoa: Bertrand Layec - Bruno Faye, Patrick Reinbold, (4. Bruno Derrien, všetci Francúzsko)
Tabuľka 3. skupiny:
1. Portugalsko 8 6 2 0 24:4 20
2. SLOVENSKO 8 5 2 1 22:7 17
3. Rusko 7 4 2 1 15:10 14
4. Lotyšsko 8 4 1 3 15:14 13
5. Estónsko 9 3 2 4 12:15 11
6. Lichtenštajnsko 8 1 1 6 9:19 4
7. Luxembursko 8 0 0 8 4:32 0

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 13:16