StoryEditor

Kancelárka Merkelová navštívi USA začiatkom roka 2007

22.12.2006, 15:37
Autor:
SITASITA

Nemecká kancelárka Angela Merkelová začiatkom roka 2007 odcestuje na návštevu Spojených štátov amerických, kde sa stretne s americkým prezidentom Georgeom W. Bushom. V piatok o tom informoval hovorca nemeckej vlády Thomas Steg. Cieľom cesty, ktorá sa uskutoční pravdepodobne v januári, budú rozhovory o plánoch Nemecka počas jeho budúcoročného predsedníctva EÚ a skupiny G-8. Presný termín návštevy zatiaľ nie je známy.
Nemecká kancelárka, ktorá sa vo štvrtok v Berlíne stretla s americkým ministrom financií Henrym Paulsonom, vyzvala na upevnenie ekonomickej a obchodnej spolupráce medzi Európou a USA. Nemecko taktiež tlačí na skupinu G-8, aby konala vo veci rizikových fondov (tzv. hedge fondov) a všetky súvisiace operácie spriehľadnila.
Odvtedy čo Angela Merkelová vymenila vo funkcii bývalého nemeckého kancelára Gerharda Schrödera v novembri 2005, navštívila USA dvakrát. Merkelová sa snaží zlepšiť bilaterálne vzťahy medzi USA a Nemeckom, ktoré sa zhoršili počas vlády Schrödera, ktorý nesúhlasil s inváziou do Iraku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 09:39