StoryEditor

Návrh gréckej vlády na zmenu otváracej doby obchodov vyvolal masívne protesty

12.07.2005, 15:22
Autor:
TASRTASR

Plán konzervatívnej gréckej vlády na zmenu otváracej doby obchodov vedie k masívnym protestom majiteľov obchodov. Ich odbory dnes oznámili, že v najbližších dňoch zablokujú množstvo dôležitých dopravných uzlov po celej krajine, ak vláda nestiahne návrh zákona, ktorý stanovuje otváraciu dobu v pracovných dňoch nepretržite od 9. do 21. h a v sobotu od 9. do 20. h.
Podľa gréckeho ministerstva práce cieľom zmien otváracej doby je naštartovať maloobchod, pretože zákazníci by mali viac času na nákupy. Okrem toho vláda počíta s nárastom zamestnanosti v oblasti maloobchodu.
"Prídeme o našu tradičnú siestu a budeme pracovať, až kým nepadneme od únavy. Nových zamestnancov si nemôžeme dovoliť. Nakoniec z toho budú mať zisk iba veľké obchody a my budeme krachovať," povedal hovorca zväzu maloobchodníkov. V Grécku sú maloobchody väčšinou rodinnými podnikmi. Doteraz boli obchody v Grécku v pondelok a v stredu popoludní zatvorené. Okrem toho zostávajú zatvorené v utorok, štvrtok a piatok v horúcich popoludňajších hodinách od 14.30 do 17.30 h.
Informovala o tom nemecká agentúra DPA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. máj 2024 13:47