StoryEditor

PMÚ schválil koncentráciu Penta Investments Limited a PM Zbrojníky, a. s.

13.02.2007, 10:35
Autor:
TASRTASR

Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu podnikateľov Penta Investments Limited a PM Zbrojníky, a. s. Rozhodnutie Odboru koncentrácií PMÚ nadobudlo právoplatnosť v pondelok 12. februára.
Koncentrácia spočíva v získaní priamej kontroly Penty Investments Limited nad podnikom PM Zbrojníky, a. s. na základe Zmluvy o kúpe cenných papierov, uvádza PMÚ na svojej webovej stránke.
Spoločnosť Penta Investments Limited je súčasťou holdingovej štruktúry spoločností zaoberajúcich sa investovaním do kapitálu súkromných podnikov, pričom sa zameriavajú predovšetkým na reštrukturalizačné projekty v oblasti strednej a východnej Európy. Spoločnosti zo skupiny Penta kontrolujú v SR viacero podnikov pôsobiacich v rozličných odvetviach, avšak žiadny z nich nepôsobí v oblasti výroby a predaja mäsa a mäsových výrobkov a ani s tým súvisiacich oblastiach.
Spoločnosť PM Zbrojníky, a. s., sa zaoberá predovšetkým výrobou a predajom nasledujúcich produktov, ako je porážka jatočných zvierat, výsekové bravčové mäso, výsekové hovädzie mäso, mäkké mäsové výrobky, trvanlivé mäsové výrobky, varené mäsové výrobky, údeniny, konzervy a polokonzervy a ostatné mäsové výrobky. PM Zbrojníky priamo ani nepriamo nekontroluje žiadnych ďalších podnikateľov.
Vzhľadom na to, že podnikatelia Penta Investments Limited a PM Zbrojníky, a. s., podnikajú v rozdielnych oblastiach, ktoré zároveň na seba nenadväzujú ani svojimi dodávkami ani odbytom, PMÚ zistil, že posudzovaná koncentrácia je koncentráciou konglomerátneho charakteru a jej uskutočnením nedôjde k zmene štruktúry konkurenčného prostredia na relevantných trhoch. "Táto koncentrácia nevytvára ani neposilňuje dominantné postavenie žiadneho z účastníkov koncentrácie na relevantných trhoch, ktorého dôsledkom by boli významné prekážky efektívnej hospodárskej súťaže na týchto trhoch," konštatoval PMÚ.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 09:47