StoryEditor

V novom výrobnom závode v Komárne si nájde zamestnanie 300 ľudí

09.05.2005, 12:28
Autor:
TASRTASR

Vyše 300 pracovných miest poskytne uchádzačom o zamestnanie nový výrobný závod, ktorý postavia v Komárne. Investícia si vyžiada náklady 150 miliónov Sk. Projekt spoločnosti SLK Elektro bude financovať nemecká firma FEAG GmbH.
Firma SLK Elektro, spol. s r.o., vyrába elektrické rozvádzače a ovládacie pulty pre lode a priemyselné zariadenia, železné konštrukcie špeciálnych rozvádzačov pre vlaky, moduly pre rozvod káblov vo vlakoch a nerezový kuchynský nábytok pre lode. Závod zamestnávajúci 95 pracovníkov dodáva tretinu svojich výrobkov do tuzemska, zvyšok na zahraničné trhy, najmä do Nemecka. Vlaňajší ročný obrat dosiahol 140 miliónov Sk. Pred 2 rokmi vstúpil do spoločnosti zahraničný kapitál, nemecké firmy FEAG GmbH, ktorá je dcérskou spoločnosťou koncernu Siemens, a Interschalt získali postupne 80-% podiel.
V ďalšom rozvoji bránil SLK Elektro nedostatok priestoru. V apríli kúpila firma 27 000 štvorcových metrov od mesta. FEAG bude na pozemku blízko komárňanských lodeníc od septembra financovať výstavbu nového závodu. Výrobný podnik so zachovaním pôvodného charakteru výroby bude sprevádzkovaný v budúcom roku, informoval konateľ SLK Elektro Peter Skala. "Výrobou a týmto rozšírením sledujeme cieľ zvýšiť zamestnanosť v tejto oblasti a súčasne zlepšiť aj zárobkové podmienky našich zamestnancov," uviedol Skala.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
21. máj 2024 14:34