StoryEditor

SR má s Indonéziou novú dohodu o hospodárskej spolupráci

02.05.2006, 17:14
Autor:
TASRTASR

Intenzívnejší rozvoj obchodných a hospodárskych vzťahov Slovenska a Indonézie by mala priniesť medzivládna dohoda o hospodárskej spolupráci oboch krajín. V indonézskej metropole ju dnes za SR podpísal štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR László Pomothy.
Z hospodárskeho hľadiska Slovensko vníma Indonéziu ako krajinu s veľkým potenciálom pre umiestnenie výrobkov z energetiky, dopravných zariadení, strojárskych produktov s využitím v poľnohospodárstve a z oblasti špeciálnej techniky. Je perspektívna aj pre spoluprácu pri budovaní infraštruktúry. Indonézia pritom chápe Slovensko ako vstupnú bránu na teritórium Európskej únie (EÚ). Podpísaním dohody sa zriadi aj zmiešaná bilaterálna ekonomická komisia zo zástupcov MH SR a rezortov zahraničných vecí oboch krajín.
Počas návštevy Indonézie prijal Pomothyho námestník tamojšieho ministra zahraničných vecí Eddi Hariyadhi a námestník ministra obchodu Hatanto Reksodipoetro. Pomothy rokoval aj s predstaviteľmi Obchodnej a priemyselnej komory Indonézskej republiky o oblastiach a formách vzájomnej hospodárskej spolupráce.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. máj 2024 00:05