StoryEditor

Na slovenský trh vstúpil ďalší aukčný portál

27.11.2007, 11:01
Autor:
SITASITA
Na slovenský internetový trh vstupuje Aukro.sk - slovenská mutácia najväčšej online obchodnej platformy v Českej Republike - Aukro.cz. Slovenské Aukro ponúkne užívateľom možnosť predávať a nakupovať tovar formou online dražieb, prípadne za pevne stanovenú cenu. Ponúkne možnosť predávať komukoľvek a kdekoľvek v dosahu internetu.

S počtom 430 tisíc registrovaných užívateľov a v priemere s 8 tisíc predanými predmetmi denne je Aukro.cz lídrom v online obchodovaní na českom trhu. Aukro.sk očakáva obdobný rast i na Slovensku. "Našou prioritou je bezpečnosť obchodov a flexibilný zákaznícky servis. Verím, že fair spôsob a jednoduchosť obchodovania bude mať na Slovensku rovnaký úspech ako v Českej republike," tvrdí manažér českého Aukra Václav Liška.


Aukro.sk je súčasťou nadnárodnej korporácie QXL Ricardo, ktorá prevádzkuje aukčné portály v 11 krajinách Európy (Veľká Británia, Nórsko, Švajčiarsko, Dánsko, Rusko, Ukrajina, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Bulharsko, Česká Republika) je najväčším a v súčasnosti jediným európskym konkurentom americkej platformy eBay.


Cez obchodný portál Aukro je možné predávať a nakupovať takmer čokoľvek. Je obľúbeným miestom pre zberateľov, predajcov oblečenia, IT produktov, automobilov a množstva ďalšieho sortimentu. Na českom Aukre je tovar triedený vo viac ako 2000 kategóriách. Na slovenskom je ich zatiaľ 16 hlavných, portfólio sa bude rozrastať podľa potreby užívateľov.


V súčasnosti sa Aukro.sk nachádza vo fáze spustenia prevádzky a počet aukcií v počiatkoch nie je vysoký. Vytvára sa tým zaujímavá príležitosť pre predajcov začať si postupne budovať renomé a skúsenosti, z ktorých bude možné v budúcnosti ťažiť. "Nebude to hneď, ale pevne verím že sa čoskoro úspešne etablujeme i na slovenskom online obchodnom trhu. Naším cieľom nie je nič menej ako byť číslo jedna v ponuke sortimentu, v počte uzavretých obchodov a v kvalite služieb naším užívateľom," uviedol Liška.


Kým sa tak stane bude slovenským užívateľom umožnené obchodovať i na českom Aukre. Naskytne sa im tak príležitosť osloviť rozvinutý trh, ktorý pokrýva celú Českú republiku a disponuje kúpnym potenciálom viac ako 430 tisíc užívateľov.


Online dražby sa stali obľúbeným spôsobom obchodovania po celom svete. Pracujú na princípe reálnych dražieb, kedy predmet získava kupujúci, ktorý je ochotný zaplatiť najviac. Prihadzovanie prebieha online cez počítač. Výhodou online dražieb je, že umožňujú obchodovať každému, v akýkoľvek čas, 365 dní v roku.


Obchodovanie na Aukre je nekontaktné, ale reálne. Užívatelia si vytvárajú určitý druh obchodného spoločenstva. Ich vzťahy sa vytvárajú a realizujú ako v skutočnom obchodnom svete. Každý Užívateľ Aukra je po ukončenom obchode hodnotený zúčastnenými stranami formou vkladaných komentárov, ktoré vytvárajú jeho profil. Počet pozitívnych hodnotení hovorí o predajcovej hodnovernosti, férovosti a skúsenosti. Užívatelia majú možnosť medzi sebou komunikovať, či už v osobnej rovine alebo prostredníctvom verejného fóra.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 15:57