StoryEditor

Test. S notebookom na cestách

07.08.2007, 00:00

Pokiaľ na dovolenke nevydržíte bez svojho notebooku alebo si ho vezmete ako úložný priestor na fotky či video, mali by ste sa postarať aj o jeho ochranu. Ponúkame vám tri tipy na príslušenstvo, ktoré zaručí nielen bezpečný transport, ale aj prevenciu pred útokom zlodejov.

Pohodlne na dovolenku
Ak často lietate za svojimi povinnosťami alebo si na dovolenku chcete vziať notebook, táto taška sa vám zíde. Targus Vertical Roller má na spodnej časti kolieska a v hornej časti teleskopicky vysúvateľné držadlo. Aj keď ho budete mať naprataný na prasknutie, nemusíte celú hmotnosť nosiť v ruke. Obsahuje špeciálny priestor na notebook s uhlopriečkou do 15,4 palca. Ten je umiestnený tak, že ho vyberiete bez potreby vybrať iné veci z tašky, notebook má samostatne odnímateľnú tašku. Do hlavnej časti sa dá umiestniť aj projektor. Okrem toho je v nej priestor aj na šaty či topánky. V samostatne zatváracom priečinku nájdu svoje miesto CD/DVD médiá, myš, prepájacie káble, dokumenty, magazíny a pod. Z vonkajšej strany je umiestnené malé vrecko určené na pas a letenky. To je k základni pripevnené pomocou gumy, a tak sa nedá stratiť. Na druhej strane ho rýchlo vytiahnete a dokumenty vyberiete z priehradky. Roller je vyhotovený z odolného textilu čiernej farby.
Požičal: PC Business
Cena: 3 890 korún

Odolná taška pre malý notebook
Notebooková taška Targus Fusion Notebook Case je určená pre malé notebooky s uhlopriečkou do 12,1 palca. Má veľmi odolné bočné strany chrániace jej obsah pred poškodením. Je vypracovaná v kombinácii tmavo- a bledosivej farby. Taška sa zatvára pomocou obojstranného zipsu, ktorý zaisťuje rýchle otvorenie. Vnútri sa delí na dve časti. Do prvej sa vkladá notebook, pričom popruh zaistí jeho stabilné prichytenie. V druhej časti je priestor na osobné veci. Je tu oddelenie na papiere formátu A4, uzatvárateľné vrecko, miesto na vizitky a úložné priestory na dokumenty alebo médiá CD a DVD. V taške však nenájdete miesto, kde si pohodlne odložíte napájací zdroj, myš alebo iné príslušenstvo. Vďaka úchytkám ju môžete niesť v ruke, prípadne sa dá pomocou popruhu zavesiť na plece.
Požičal: PC Business
Cena: 1 165 korún

Zámok s alarmom
Krádeže notebookov bývajú veľmi časté. Predísť im môžete pomocou zariadenia Targus Defcon 1, pokiaľ je vás počítač vybavený portom na ochranu. Ten obsahuje pevné oceľové lanko s priemerom 3 mm. Ďalej je tu číselný kód, ktorý slúži ako kľúč na uvoľňovanie lanka. Používateľ ho môže nastaviť podľa želania. Bez kódu nemožno oddeliť lanko zo základovej časti. Súčasťou výbavy je aj hlasový alarm, ktorý generuje zvuk so silou 105 dB. Alarm sa spustí v prípade, ak po zatvorení dôjde k prestrihnutiu lanka, ako aj vtedy, keď používateľ nastaví snímač pohybu a zariadenie rozpozná pohyb. Nastaviť sa dajú dva stupne citlivosti detekcie pohybu -- nízky a vysoký. Týmto spôsobom môžete chrániť aj tašku s prístrojom.
Požičal: PC Business
Cena: 2 040 korún

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 10:26