StoryEditor

Tirolské hotely odmietli Rusov

15.03.2006, 23:00
Tirolské hotely počas tohtoročnej zimy odmietali prijať ruských hostí a ako dôvod uvádzali "nekorektné správanie", čiže veľa alkoholu, hlučná zábava a vyspevovanie neskoro do noci.

Istá ruská internetová stránka sa postarala o rozruch v rakúskych turistických strediskách. Stránka informuje, že tirolské hotely počas tohtoročnej zimy odmietali prijať ruských hostí a ako dôvod uvádzali "nekorektné správanie", čiže veľa alkoholu, hlučná zábava a vyspevovanie neskoro do noci. Podľa jej údajov spoluprácu s ruskými cestovnými kanceláriami odmieta už každý druhý tirolský hotel.
Thorolf Dold, riaditeľ innsbruckej cestovnej kancelárie Four Seasons Travel, ktorá sa špecializuje práve na ruských hostí, sa k takémuto postupu stavia odmietavo. "Veď aj Tirolčania začnú po čase spievať, keď sa stretnú pri víne," hovorí pre denník Die Presse. A konzumácia alkoholu predsa patrí k hotelierskemu biznisu.
Dold poukazuje aj na to, že niektoré špičkové hotely zásadne neprijímajú skupiny, ale len jednotlivcov. "To na jednej strane súvisí s ich klientelou, ktorá si neželá vyrušovanie, a na druhej strane s tržbami, pretože skupiny obyčajne minú menej než jednotlivci," vysvetľuje.
Podobný postoj ako Dold zaujalo aj Korutánsko a posiela jasnú výzvu: "Radi prijmeme ruských hostí, ktorých Tirolčania odmietajú," povedal Gabriel Obernosterer, hovorca korutánskeho hotelierskeho združenia.
Podľa neho nestačí iba získavať nové trhy. Hotely a personál sa musia pripraviť na rôzne zvyky a mentalitu svojich hostí. "Už som vo svojom hoteli mal ruských hostí. Ubytoval som ich v nezávislej budove, kde mohli oslavovať podľa ľubovôle a ostatných hostí nerušili," hovorí Obernosterer.
Tirolsko túto zimu očakávalo zhruba milión prenocovaní ruských hostí. Tento cieľ zrejme nesplní. No nielen pre odmietavý postoj hotelov, pretože prísnejšie podmienky pre návštevu Rakúska vyvolávajú pochybnosti o pohostinnosti alpskej krajiny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. jún 2024 08:35