StoryEditor

Tesco a Carrefour sa nespoja

04.10.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Rozhodnutie Protimonopolného úradu o spojení obchodných reťazcov Tesco Stores a Carrefour na Slovensku sa opäť odložilo. Tesco, ktoré chce prevziať štyri hypermarkety francúzskeho konkurenta, koncom minulého týždňa požiadalo úrad o odklad lehoty na predloženie podmienok transakcie. Oznámila to hovorkyňa úradu Alexandra Bernáthová.
Úrad poskytol Tescu novú lehotu do 15. októbra. Britský koncern mal v návrhu upraviť podmienky fúzie tak, aby odstránil riziko obmedzenia súťaže na trhu. To bolo dôvodom, pre ktorý úrad v júni odložil verdikt o koncentrácii. Úrad by mal potom podľa zákona rozhodnúť do šesťdesiatich dní od doručenia podmienok.
Carrefour sa vlani rozhodol odísť z českého a zo slovenského trhu a svoje obchody predať Tescu, ktoré je na Slovensku najsilnejším reťazcom. V Česku táto transakcia dostala povolenie a Briti prevzali jedenásť obchodov Carrefouru. Ten na Slovensku prevádzkuje dve predajne v Bratislave a po jednej v Žiline a v Košiciach.
Spoločnosť Tesco Stores zvýšila obrat za finančný polrok od marca do augusta medziročne o viac ako pätinu na 12,4 miliardy korún. Počas tohto roku by mala slovenská časť britskej skupiny otvoriť na Slovensku spolu jedenásť nových obchodov a osem čerpacích staníc.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 19:15