StoryEditor

Electrolux oznámil stratu

14.02.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Švédsky Electrolux, najväčší svetový výrobca domácich elektrických spotrebičov, oznámil za štvrtý štvrťrok minulého roka čistú stratu podmienenú do výraznej miery nákladmi na reštrukturalizáciu.
Čistá strata spoločnosti za spomínané obdobie dosiahla 440 miliónov švédskych korún, v prepočte 1,76 miliardy korún. V poslednom štvrťroku 2004 spoločnosť dosiahla zisk 748 miliónov švédskych korún. Jej tržby medziročne vzrástli z 28,6 miliardy na 33,6 miliardy švédskych korún.
Firma vyslovila očakávanie, že v tomto roku dosiahne na trhoch v Európe a Severnej Amerike rast. Podľa zverejnených informácií sa kótovanie akcií jej divízie pre zariadenia do exteriéru zrealizuje začiatkom júna.
Electrolux momentálne reštrukturalizuje svoju divíziu pre zariadenia do interiéru, ktorá vyrába produkty ako umývačky riadu a vysávače. Cieľom je presunúť do konca roku 2008 polovicu produkcie z krajín s vysokými nákladmi na produkciu do štátov s lacnou výrobou.
Strata vo štvrtom štvrťroku bola zapríčinená nákladmi na reštrukturalizáciu vo výške 2,1 miliardy švédskych korún, ktoré súvisia so zatvorením fabriky v nemeckom Norimbergu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. máj 2024 02:28