StoryEditor

VW chce ušetriť miliardy

24.06.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nemecký koncern Volkswagen by mal podľa manažéra Wolfganga Bernharda, ktorý zodpovedá za značku VW, v nasledujúcich troch až štyroch rokoch ušetriť na nákladoch až sedem miliárd eur, čo je v prepočte takmer 268 miliárd Sk. Informoval o tom Manager Magazin s odvolaním sa na zdroje koncernu.
Bernhard predpokladá, že značka VW môže dosiahnuť úspory tri miliardy eur len tým, že od subdodávateľov bude nakupovať autodiely lacnejšie. Na konferencii, ktorá sa konala tento mesiac v Hannoveri so subdodáveľmi, povedal, že v nasledujúcich dvoch rokoch môžu znížiť ceny svojich dodávok o desať percent.
Šéf VW Bernd Pischetsrieder nedávno uviedol, že jeho cieľom je znížiť náklady skupiny a zvýšiť efektívnosť výroby v rokoch 2006 až 2008 o viac než štyri miliardy eur. V marci povedal, že značka VW musí do konca tohto roka ušetriť na nákladoch 1,74 miliardy eur, aby sa stalo realitou predsavzatie zapísané v podnikovom programe ForMotion na roky 2003 až 2005. Jeho cieľom na tento rok je celková úspora na nákladoch 3,1 miliardy eur, čím by sa nahradil aj výpadok z minulého roka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 11:41