StoryEditor

S Fiatom 500 cez kontinenty

09.05.2005, 00:00

Z ústredia koncernu FIAT v Turíne odštartovali na dobrodružnú jazdu s legendárnym Fiatom 500 Danilo Elia a Fabrizio Bonserio, ktorí s ním chcú prejsť vyše dvadsaťtisíc kilometrov medzi Turínom a Pekingom. Teda mestami, v ktorých sa uskutočnia najbližšie dve olympiády. Majitelia Fiatu 500 z roku 1973 Elia a Bonserio si ho kúpili špeciálne na túto cestu. Všetky opotrebované súčiastky nahradili originálnymi náhradnými dielcami, mechanici značkového servisu na ňom urobili generálnu opravu a potom s ním najazdili tisíce kilometrov v uliciach Ríma, aby ho poriadne zabehli.
Týždenne plánujú absolvovať asi dvetisíc kilometrov a napokon zaparkovať v Pekingu pred Múzeom čínskej histórie, priamo pod obrími hodinami, ktoré odpočítavajú dni, zostávajúce do otvorenia olympijských hier v roku 2008. Najväčšia časť vytýčenej trasy povedie po nespevnených cestách.
Tridsaťdvaročný Danilo Elia je vášnivým cestovateľom. Okrem iného prešiel na bicykli Nórsko, na horskom bicykli Island, na motorke Nepál a v terénnom aute Tibet. Jeho spolujazdec, o rok starší Fabrizio Bonserio, je neúnavným šoférom a sprevádzal Danila už pri nejednej dobrodružnej akcii.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
21. máj 2024 20:21