StoryEditor

Wüstenrot mení ceny poistiek

04.12.2005, 23:00
Wüstenrot poisťovňa prišla zhruba mesiac po tom, čo zverejnila podobne ako ostatné poisťovne ceny povinného zmluvného poistenia na rok 2006, s novým sadzobníkom.

Wüstenrot poisťovňa prišla zhruba mesiac po tom, čo zverejnila podobne ako ostatné poisťovne ceny povinného zmluvného poistenia na rok 2006, s novým sadzobníkom.
Cenník, ktorý bude platiť od 2. januára na technický rok, rozširuje o kategóriu pre autá s výkonom do 50 kW. Menej zaplatia aj motoristi, ktorí nespôsobili žiadnu dopravnú nehodu. Oproti pôvodným cenám dostanú navyše 10-percentnú zľavu. Napríklad za auto s výkonom do 50 kW zaplatí muž od 24 rokov bez škodovej udalosti 4 524 korún. Ak spôsobil škodu, poistka ho vyjde na 5 220 korún. Najnižšiu poistku však aj naďalej zaplatí žena od 24 rokov, ktorá nespôsobila žiadnu nehodu. Pri aute s výkonom do 50 kW zaplatí na poistnom 4 176 korún.
Wüstenrot poisťovňa zmenu odôvodňuje tým, že klientov, pre ktorých platí prvý cenník, je menšia časť. Okrem toho na prípravu nového cenníka mala viac času, a tým mohla lepšie spoznať situáciu na trhu. "Pre menšie autá sme boli menej cenovo atraktívni," uvádza sa v stanovisku poisťovne pre HN. Poisťovňa zdôrazňuje, že nová kategorizácia viac zodpovedá skutočnému riziku a "pritom nejde o žiadny dumping".
Zatiaľ nie sú známe informácie, že by zmeny v sadzbách pripravovali aj iné poisťovne. Podľa informácie Úradu pre finančný trh zmeny v sadzobníkoch mu poisťovne musia oznámiť desať dní pred ich zverejnením alebo pred začiatkom ich uplatňovania v praxi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 16:27