StoryEditor

S & T si posilňuje pozíciu

19.07.2005, 00:00

Spoločnosť S & T System Integration & Technology Distribution AG získava väčšinový podiel v nadnárodnej spoločnosti EFP a navyše predložila ponuku na odkúpenie zostávajúcich akcií. EFP Holding, pôsobiaci v deviatich krajinách strednej a východnej Európy, sa špecializuje na konzultačné služby a implementáciu systému SAP so zameraním na výrobný a spracovateľský priemysel, utility a verejnú správu. Kancelárie Holdingu vo Viedni (A), Frankfurte (D), Wile (CH), v Berne (CH), Bratislave (SK), Žiline (SK), Olomouci (CZ), Prahe (CZ) a Krakove (PL) okamžite posilnia plány S & T na strategickú expanziu v oblasti konzultácií a riešení.
Skupina EFP s približne 200 zamestnancami aktívne pôsobí v šiestich krajinách Európy s predpokladaným obratom 20 miliónov eur v roku 2005. Akvizíciou 61 % akcií Holdingu EFP si S & T upevní svoju pozíciu popredného dodávateľa ERP systémov v strednej a vo východnej Európe. Táto transakcia predstavuje pre S & T AG kľúčový strategický posun tým, že umožní spoločnosti ďalej posilniť jej postavenie na uvedených trhoch. Ako vysvetľuje Christian Rosner, COO S & T, "Akvizíciou profitabilnej spoločnosti EFP získame široký rozsah skúsenosti v SAP-e spoločne s vysokohodnotným know-how z oblasti priemyselnej sféry zo západnej Európy." Andreas Frech, CEO v skupine EFP, k tomu dodáva, "S & T je ideálnym partnerom pre budúci rozvoj skupiny EFP a na ďalšie rozšírenie obchodu s medzinárodnými zákazníkmi." Nadnárodná skupina EFP pôsobí na Slovensku prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti VARIAS. S & T AG na slovenskom trhu zastupuje dcérska spoločnosť S & T Slovakia, spol. s r. o. -- dodávateľ komplexných riešení a služieb v oblasti informačných technológií.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 13:55