StoryEditor

Zomrel Heath Ledger -- muž zo Skrotenej hory

23.01.2008, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Herec Heath Ledger sa narodil 4. apríla 1979 v austrálskom Perthe ako Heathcliff Andrew Ledger. Zomrel 22. januára 2008 na predávkovanie liekmi na predpis. Pitva je podľa hovorcu newyorskej polície Paula J. Browna naplánovaná nadnes. Podľa zatiaľ zverejnených informácií ho našli mŕtveho v jeho byte v New York City o 15.26 hod. miestneho času (21.26 hod. SEČ). Ako povedal Browne, o 15.00 hod. prišla k Ledgerovi masérka. Keď jej ale neotváral dvere, zavolala domovníka, s ktorým vošli do bytu. Tam ho v spálni našli nahého v bezvedomí ležať pri posteli s tabletkami na spanie na nočnom stolíku. Polícia médiá informovala, že lieky na predpis našli aj v kúpeľni, neobjavili "žiadne očividné dôkazy o samovražde" a nepredpokladajú ani cudzie zavinenie.
Heath Ledger sa preslávil stvárnením homosexuálneho kovboja v snímke Anga Leeho Skrotená hora (2005), za ktorú bol nominovaný na Oscara. K hereckej kariére sa prepracoval po množstve televíznych úloh v deväťdesiatych rokoch 20. storočia. Účinkoval vo filmoch, ktoré dobre hodnotili i kritici, ako Patriot (2000), Ples príšer (2001). V roku 2006 sa stal členom Akadémie filmových umení a vied. Naposledy sa na filmovom plátne objavil ako jeden zo šiestich hercov stvárňujúcich Boba Dylana vo filme I'm Not There. Len nedávno dokončil nakrúcanie batmanovského Temného rytiera, ktorý sa do slovenských kín dostane 24. júla a v ktorom stvárnil Jokera. V čase jeho smrti bolo v produkcii fantasy The Imaginarium of Doctor Parnassus v réžii Terryho Gilliama.
Počas nakrúcania Skrotenej hory sa stretol s Michelle Williams, ktorá vo filme hrala jeho manželku. Ich dcérka Matilda Rose sa narodila 28. októbra 2005. Snúbenci sa rozišli po takmer troch rokoch v septembri 2007.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
31. máj 2024 20:09