16.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITATASRTASR

Návrhom opatrení na nápravu pri porušovaní povinností verejnoprávnej televízie sa bude dnes zaoberať Rada STV. Predseda rady Miroslav Kollár rokovanie zvolal na žiadosť piatich členov tohto orgánu, Bohumíra Bobockého, Štefana Fejka, Jána Grešša, Petra Maleca a Mariána Slováka, ktorí aj navrhli program zasadnutia. Ako uviedol Bobocký, dôvod je najmä to, že STV stále prerušuje program Slovensko hľadá SuperStar reklamnými blokmi, čím porušuje zákon. Nevylúčil, že padne návrh na vyslovenie dôvery generálnemu riaditeľovi STV Richardovi Rybníčkovi. (SITA)

Úrad pre dohľad
nad zdravotnou starostlivosťou prideľuje lekárom a ostatným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti nové kódy a vedie ich zoznam. Všetky chce vymeniť do 30. júna tohto roku tak, aby sa nové začali používať od 1. júla. K tomuto kroku pristúpil úrad po definovaní rizík prevzatého systému kódov lekárov a ďalších poskytovateľov, ich neúplná evidencia, nejednotnosť a najmä končiaci sa rad možných čísel. (SITA)

Na Okresnom súde Bratislava I. bude opäť pokračovať pojednávanie v spore medzi exprezidentom Rudolfom Schusterom a dvoma bratislavskými nemocnicami. Naposledy sa mali aktéri stretnúť začiatkom októbra minulého roka, avšak sudkyňa musela pojednávanie prerušiť, pretože na ňom chýbal bývalý prezident i právny zástupca jednej zo žalovaných nemocníc. Schuster žiada od nemocníc 450-tisíc korún za ujmu na zdraví, ktorú mu mali spôsobiť nesprávnym postupom počas jeho náhlej hospitalizácie v lete 2000. (SITA)

Funkcie predsedníčky Okresného súdu v Banskej Bystrici sa vzdala Jana Dubovcová. V čele najväčšieho súdu v Banskobystrickom kraji stála od januára 1999. Do vymenovania nového predsedu funkciu vykonáva podpredseda Okresného súdu Gabriel Slobodník. Dubovcová stála pri zrode a realizácii slovensko-švajčiarskeho projektu Súdny manažment. Pracovné postupy podľa tohto projektu môžu teraz využívať všetky všeobecné súdy na Slovensku vrátane najvyššieho. Najznámejšou časťou projektu je elektronická podateľňa, ktorou sa na súdoch náhodným výberom prideľujú spisy sudcom. Po odstúpení z funkcie sa Dubovcová vrátila na pôvodné miesto sudkyne občianskoprávneho oddelenia súdu. (SITA)

Výberové konanie na nových riaditeľov troch základných škôl vyhlásil Mestský úrad v Trnave. Školy Kornela Mahra, Spartakovská a Gorkého dostanú nové vedenie po tom, ako prešli transformáciou. Od začiatku kalendárneho roka sa spojili s ďalšími tromi základnými školami do nových právnických subjektov. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
21. máj 2024 13:20