StoryEditor

Za zrútenie steny v Košiciach obvinili troch zodpovedných pracovníkov

29.09.2005, 12:48
Autor:
TASRTASR

Pre trestný čin všeobecného ohrozenia vyšetrovateľ vzniesol obvinenie trom pracovníkom zodpovedným za výkopové práce pri prestavbe objektu Oblastnej správy Železničnej polície na Kmeťovej ulici v Košiciach.
Obvinený 41-ročný Jozef S. z Košíc, 35-ročný Daniel F. zo Sniny a 42-ročný Viktor M. z Košíc 14. októbra 2003 riadili práce ako stavebný dozor, informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.
Podľa polície neprekontrolovali projekt, nezabezpečili a nedodržali pracovný a technologický postup, v dôsledku čoho došlo k podkopaniu základov a východná stena obvodového plášťa budovy sa zrútila. Objekt je majetkom Jána B. z Košíc, ktorému spôsobili škodu za štyri milióny korún. V budove sa nachádzalo 18 ľudí, našťastie k ich zraneniu nedošlo. Obvinených stíhajú na slobode.
V objekte v čase mimoriadnej udalosti sídlil exekútorský úrad a jazyková škola. Hasiči v deň nehody zachraňovali ľudí, zväčšia ženy, pomocou rebríka z prvého a druhého poschodia. Jedna pracovníčka bola tehotná a v šoku ju hospitalizovali.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 23:57