StoryEditor

Beňová: Vstup do EÚ by mal byť pamätným dňom

19.05.2007, 11:50
Autor:
TASRTASR
Parlament by mal v druhom čítaní schváliť návrh SDKÚ-DS, aby sa 1. máj stal pamätným Dňom pristúpenia Slovenskej republiky k Európskej únii, uviedla europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD).

"Je úplne v poriadku dať 1. máju takýto multifunkčný charakter," povedala s dodatkom, že nesúhlas poslancov Smeru-SD s týmto návrhom v prvom čítaní treba pripísať skôr vzťahom medzi koalíciou a opozíciou než názoru strany na vstup do únie. Zároveň však odmietla aj názor predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu, že hlasovanie poslancov Smeru bolo škandalózne.
"Ja si ešte veľmi dobre pamätám, keď som ako predsedníčka výboru pre európsku integráciu predkladala v parlamente antidiskriminačný zákon a nepodporil ho ani jeden člen vtedajšej vládnej koalície, čo mi príde ešte škandalóznejšie," uzavrela Beňová.
Návrh SDKÚ-DS, aby sa 1. máj sa pamätným Dňom pristúpenia Slovenskej republiky k EÚ, posunuli poslanci do druhého čítania 11. mája. Podľa predkladateľky Tatiany Rosovej by uzákonenie tohto dátumu prinieslo modernejší rámec oslavám 1. mája.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 22:35