StoryEditor

Zajac nariadil riaditeľom štátnych nemocníc, aby diskutovali so sestrami

28.06.2005, 18:43
Autor:
TASRTASR

Minister zdravotníctva Rudolf Zajac dnes nariadil riaditeľom zdravotníckych zariadení, ktorých zriaďovateľom je MZ SR, zorganizovať otvorenú diskusiu so zástupcami sestier a pôrodných asistentiek, pretože to považuje za jediný spôsob ako úspešne riešiť tento druh problémov. Píše sa to v stanovisku, ktoré TASR poskytol Tlačový a komunikačný odbor MZ SR.
Zajac reagoval na dnešné protestné zhromaždenie sestier, pracovníkov a pôrodných asistentiek pred budovou NR SR v Bratislave, kde žiadali úpravu minimálnej mesačnej mzdy na 1,5-násobok priemerného mesačného zárobku pracovníka v národnom hospodárstve.
Zo stanoviska vyplýva, že Zajac už niekoľkokrát upozornil listom riaditeľov zdravotníckych zariadení, že nie je prípustné znižovať sestrám a pôrodným asistentkám príjmy, skôr naopak. Preto šéf rezortu nepovažuje za vhodné, aby sestry protestovali pred Národnou radou SR bez toho, aby protestu predchádzali rokovania so zamestnávateľmi prostredníctvom odborových alebo iných organizácií, úspešné či neúspešné.
Dňa 4. júla o 14.00 hodine sa v kinosále Fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava, pracovisko Ružinov, uskutoční stretnutie zdravotných sestier nielen s riaditeľom FN Valeriánom Potičným, ale aj samotným šéfom rezortu Zajacom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
21. máj 2024 16:00