StoryEditor

Samosprávny kraj chce zrušiť nevýhodnú zmluvu

29.03.2006, 17:33
Autor:
TASRTASR

Dosiahnuť zrušenie uznesenie bývalého zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ako aj zmluvy o kúpe objektov a časti areálu zvolenskej firmy WUSAM, a.s., chce nový predseda BBSK Milan Murgaš. Na dnešnej tlačovej besede uviedol, že zmluva je pre BBSK nevýhodná.
"Dali sme urobiť ekonomickú a právnu analýzu, ktoré jednoznačne potvrdili , že zmluva je pre BBSK veľmi nevýhodná a že samospráva bola uvedená do omylu. Predávajúci napríklad zamlčal, že prístupová cesta do areálu patrí inému vlastníkovi, ktorý je ochotný nám ju predať, no za veľmi vysokú cenu. Nemáme sa tam teda ako dostať. Ak sa nepodarí dohodnúť s WUSAM-om na zrušení zmluvy, obrátime sa na súd, aby ju vyhlásil za neplatnú," konštatoval Murgaš.
BBSK by mal zaplatiť spomínanej firme 16 miliónov korún. Avšak podľa analýz je cena za objekty a pozemok, kde mali vybudovať výskumno-vývojové centrum pre strojársky a drevospracujúci priemysel, len asi 3 milióny korún. Na spomínané centrum, ktorého súčasťou má byť aj polygón, dostal BBSK z Európskej únie 92 miliónov korún.
"V projekte budeme pokračovať, nie však vo WUSAM-e, ale v objekte bývalého učilišťa v neďalekom Lieskovci, ktorého zriaďovateľom je BBSK. Je to výhodné, pretože budovy aj pozemok patria nám. Poslanci Zastupiteľstva BBSK síce nesúhlasili so zrušením uznesenia o kúpe areálu WUSAM-u, ale to nie je nič dramatické. Stratí platnosť tým, že buď WUSAM odstúpi od zmluvy alebo ju zruší súd," povedal Murgaš.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 01:47