StoryEditor

DR podalo dnes návrh na odobratie licencie Formula-tip

27.04.2007, 17:07
Autor:
TASRTASR

Návrh na odňatie licencie stávkovej spoločnosti Formula-tip na prevádzkovanie hazardných hier dnes podalo Daňové riaditeľstvo (DR) Ministerstvu financií SR.
Pobočky Formula-tip však naďalej fungujú, k avizovanému vypnutiu hlavného servera spoločnosti, ktoré sa malo uskutočniť dnes, nedošlo. Polícia už vo štvrtok obvinila piatich konateľov tejto spoločnosti z podvodu na vlastnej firme vo výške 17,2 milióna korún a sudca Okresného súdu v Trenčíne na štyroch uvalil väzbu. Po jednom z konateľov, ktorého sa polícii nepodarilo zaistiť, vyhlásili pátranie.
Konateľ Formula-tip Jozef Jablonický ml., ktorý medzi obvinenými nefiguruje, vypnúť server odmieta. "Upozorňujeme, že snaha polície o fyzické odstavenie servera poškodzuje neodôvodneným spôsobom našu spoločnosť a taktiež našich klientov. Straty spôsobené neodôvodneným zásahom si budeme nárokovať od Slovenskej republiky," píše sa vo vyhlásení, ktoré poskytol Jablonický ml. TASR vo štvrtok.
Sudca v sobotu minulý týždeň odmietol zadržaných na kauciu prepustiť. Advokát ponúkal 200 tisíc korún za každého. Okrem štyroch konateľov sú zadržaní aj dvaja zamestnanci firmy.
Troch zadržaných zamestnancov už v piatok minulý týždeň prepustili. Konateľka Margita T. v cele skolabovala, od soboty minulého týždňa je hospitalizovaná v nemocnici. Ostatných obvinených previezli do leopoldovskej väznice.
Podľa polície sa skutok stal trikrát, a to 20. februára tohto roku, keď mali obvinení pripraviť spoločnosť o 1,6 milióna korún, 30. marca o 9,5 milióna korún a 10. apríla o 6,1 milióna korún.
Server mala Formula-tip vypnutý už vo štvrtok 19. apríla, keď prišlo k razii a policajti si z počítačov sťahovali dôkazový materiál. Na dverách pobočiek vtedy visel nápis "z technických príčin zatvorené". Od piatka pobočky začali opäť fungovať, ako aj terminály Tipos - bingo, ktoré sa v pobočkách firmy nachádzajú.
Obvineným hrozí v prípade dokázania viny až 12 rokov väzenia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. máj 2024 13:37