StoryEditor

Voľby 2006

07.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITATASRTASR

Zatiaľ žiadne kandidačné listiny politických subjektov, ktoré sa chcú vo voľbách uchádzať o hlasy voličov, na Ministerstvo vnútra SR neprišli. Na úhradu polmiliónovej volebnej kaucie už rezort zriadil účet v Štátnej pokladnici. Potvrdenie o uhradení volebnej kaucie musí byť priložené ku kandidačnej listine. Jedno aj druhé musí každá strana vybaviť do polnoci 19. marca. Hovorkyňa Štátnej pokladnice Martina Hujová upozornila, že sobota a nedeľa nie sú bankové pracovné dni. "Ďalšie prevody môžu byť prijaté až v nasledujúci bankový pracovný deň, čiže v pondelok." (TASR)

Jednotkou na kandidátke ANO pre parlamentné voľby a líderkou strany bude žena. Informoval o tom včera predseda aliancie Pavol Rusko. Ambíciou byť lídrom sa netají terajšia podpredsedníčka strany Eva Černá. Rozhodnúť podľa nej musí ešte predsedníctvo. ANO si pre zostavenie kandidátky zvolilo "zipsový" systém, čo znamená, že sa budú na nej striedať zástupcovia oboch pohlaví. Podľa Ruska k takémuto postupu alianciu inšpirovali kresťanskí demokrati a ich postoj k ženám v politike, keď na ich kandidátke na prvých 14 miestach nefiguruje ani jedna žena. (SITA)

ĽS-HZDS ponúkne na svojej kandidátke zrejme aj lídra kapely Elán Jozefa Ráža. "Nie je to vylúčené, ešte vyčkajte," poznamenal včera podpredseda ľudovej strany Milan Urbáni. Ráž už v minulosti vyjadroval podporu ĽS-HZDS i predsedovi strany Vladimírovi Mečiarovi. Na kandidátke ľudovcov by sa mali objaviť aj bývalí predstavitelia SNS Víťazoslav Moric a Jozef Prokeš. "Rokujeme s tými, ktorí chcú s nami rokovať. V politike je všetko možné," povedal Moric. Prokeš tvrdí, že o tom počul, ale s nikým nerokoval. O zostavení kandidátky bude rozhodovať ĽS-HZDS v sobotu v Prešove na nominačnom sneme. (SITA)

Poslanec Ján Cuper obhájil funkciu predsedu bratislavskej krajskej organizácie ĽS-HZDS. Potvrdili ho v nej delegáti bratislavského krajského snemu strany. Krajskými podpredsedami sa stali Martin Conorto a Zita Joklová. Krajský snem v Bratislave potvrdil predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara ako volebného lídra strany do predčasných parlamentných volieb. Odobril aj nominantov za bratislavský región na kandidačnú listinu ĽS-HZDS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 07:33