StoryEditor

Fico chce venovať zo svojej rezervy milióny pre Najvyšší súd

18.01.2007, 10:13
Autor:
TASRTASR

Premiér Robert Fico chce využiť finančné prostriedky z rezervy predsedu vlády na rekonštrukciu pojednávacej miestnosti v priestoroch Najvyššieho súdu SR (NS SR).
"Celá tá rekonštrukcia by mala stáť 13 až 15 miliónov korún. Ja dúfam, že budem môcť podstatnú časť týchto zdrojov poskytnúť z rezervy predsedu vlády," povedal Fico po dnešnom stretnutí s predsedom NS SR Milanom Karabínom. Premiér sa tak rozhodol preto, aby sudcovia Najvyššieho súdu mohli pojednávať v "absolútne primeraných a dôstojných podmienkach".
"Sú prípady v trestnom aj v správnom konaní, kde je potrebná taká pojednávaciu miestnosť, kde nie je možné komunikovať s okolím," povedal Fico. Ďalej je podľa neho dôležité, aby sa pojednávacia miestnosť nedala odpočúvať zvonka. "Čiže je potrebné miestnosť technicky vybaviť tak, aby sa v nej dali pojednávať najzložitejšie veci trestného, civilného aj správneho charakteru," vysvetlil premiér. Tú NS SR zatiaľ nemá.
Karabín jeho ponuku ocenil a zároveň Fica požiadal, aby pomohol NS SR riešiť aj otázku ubytovania sudcov, ktorí boli pridelení na Najvyšší súd z iného kraja. "Je problém zabezpečiť pre tých sudcov, ktorí pochádzajú z iných krajov ako bratislavského, dôstojné podmienky pre ich osobné zázemie. Momentálne máme štyroch takýchto sudcov dočasne pridelených," vysvetlil Karabín.
Fico chce využiť pre riešenie bytovej situácie týchto sudcov účelové priestory rezortu diplomacie. "Preto som ponúkol pánovi predsedovi rokovanie s ministrom zahraničných vecí," prisľúbil premiér.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 03:53