StoryEditor

Minister Tóth oslovil listom 66 tisíc učiteľov

28.03.2006, 15:38
Autor:
TASRTASR

Minister kultúry František Tóth poslal 66 tisícom slovenských učiteľov list. Konštatuje v ňom, že riešenie postavenia a ohodnotenia učiteľov na Slovensku si vyžiada politickú razanciu. Tóth, ktorý je súčasne jedným zo zakladateľov strany Nádej, dnes poprel, že si robí predvolebnú kampaň z peňazí ministerstva kultúry.
List z 22. marca tohto roku je adresovaný na meno a má hlavičku a signatúru ministra Františka Tótha. Podľa hovorkyne ministerstva kultúry (MK) Martiny Pavlíkovej bol list zaslaný približne 66 tisícom učiteľov stredných a vysokých škôl. Náklady vo výške 700 tisíc korún hradil rezort.
V prvej časti listu Tóth upozorňuje na projekt kultúrnych poukazov, ktorý ministerstvo spustilo v marci a ktorého cieľom je zvýšiť návštevnosť mladých ľudí na kultúrnych podujatiach. Podstatou projektu je, že každý študent strednej a vysokej školy môže získať dvestokorunový poukaz a použiť ho ako platidlo pri návšteve ľubovoľnej kultúrnej inštitúcie.
V druhej časti minister ďakuje učiteľom za pedagogickú prácu a jej prínos pre Slovensko. "Ako bývalý štátny tajomník na ministerstve školstva SR som mal možnosť spoznať celý komplex problémov v našom školstve, pričom ten najvážnejší - postavenie a ohodnotenie práce učiteľa - sa nemôže riešiť iba sľubmi, ale bude si vyžadovať politickú razanciu a prijatie potrebných opatrení," píše v závere listu Tóth.
Strana Nádej dnes za účasti Tótha predstavila motivačný systém a novú koncepciu oceňovania učiteľov, ktorý bude presadzovať v prípade volebného úspechu.
Podľa Pavlíkovej bola cieľom listu výlučne podpora projektu kultúrnych poukazov medzi učiteľmi. "Minister sa obrátil na učiteľov, pretože na nich záleží úspešnosť projektu poukazov," uviedla Pavlíková pre TASR. Ak má podľa nej niektorý z učiteľov pocit, že ide o predvolebný ťah, má list hodiť do koša.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 09:53