StoryEditor

Mladistvý Kremničan vyrobil falošné tisíckorunáčky

06.07.2007, 14:11
Autor:
TASRTASR

Mladistvý Kremničan Roman D. si za výrobu falošných tisíckorunáčiek môže vyslúžiť tri a pol až päť rokov za mrežami. Obvineniu z falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov čelí na slobode.

Podľa doterajších zistení polície 15-ročný mladík si stiahol v júni doma z internetu do svojho počítača bankovky v nominálnej hodnote 1000 korún. Uložil si ich na disketu, s ktorou sa vybral do internetovej kaviarne. Tu si bankovky vytlačil dvakrát obojstranne na kancelársky papier. V utorok pred predajňou sudového vína v Kremnici poprosil kamaráta, aby išiel kúpiť fľašu vína. Dal mu jednu z bankoviek. Šesťnásťročný chlapec, ktorý nevedel, že ide o falošnú tisíckorunáčku, kúpil víno za 100 korún a fľašu aj s 900 korunami dal Romanovi.

Na druhý deň sa Roman pokúsil za druhú falošnú bankovku kúpiť cigarety v pohostinstve na Štefánikovom námestí v Kremnici. Tam však zamestnankyňa zistila, že tisíckorunáčka je nepravá a zavolala na mestskú políciu. Keď to Roman zbadal, z miesta ušiel.
TASR o prípade informovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

dc vs

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 13:02