StoryEditor

Na Generálnej prokuratúre vypovedá údajný útočník na Hedvigu M.

05.12.2007, 09:39
Autor:
TASRTASR
Na Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky dnes už po druhý raz vypovedá v kauze útoku na študentku Hedvigu M. jeden z údajných útočníkov Róbert B.

Výsluch za prítomnosti advokáta napadnutej študentky Romana Kvasnicu trvá od ôsmej hodiny už viac ako dve hodiny. GP sa k výsluchu a k priebehu vyšetrovania nevyjadruje a urobí tak až po ukončení vyšetrovania prípadu, povedala dnes pre TASR hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.
Róbert B. vypovedal na GP už koncom októbra. Polícia v minulosti tvrdila, že tohto muža preverovala a mal "nepriestrelné alibi". To pritom spochybnil strýko podozrivého, ktorý tvrdil opak toho, čo mužova matka.
V Nitre v utorok pokračovalo vyšetrovanie prípadu napadnutia Hedvigy M. dvoma mužmi. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom informovala televízia TA3.
Členovia špeciálneho tímu, ktorý zriadil generálny prokurátor Dobroslav Trnka, vykonali tzv. vyšetrovací pokus. Počas neho merali čas, za ktorý mala údajne Hedviga prísť do školy. Výsledky chcú vyšetrovatelia porovnať s výpoveďami dvoch svedkov. Tí nemajú dôveru Hedviginho obhajcu Romana Kvasnicu.

Prečítajte si aj:
Študentke Hedvige merali čas

Polícia včera v Nitre merala čas, za ktorý mohla Hedviga Malinová prejsť úsek z autobusovej stanice k rieke. Figurantka, ktorá nahrádzala Hedvigu, ho prešla za 18 minút 15 sekúnd, druhýkrát za 23 minút a dve sekundy. Sprevádzali ju zástupcovia polície, prokuratúry a Hedvigin obhajca Roman Kvasnica. Ten poukazoval na fakt, že neprešli celú trasu až k budove Univerzity Konštantína Filozofa, kam išla Hedviga na skúšku, ale skončili už pri rieke. Medzi univerzitou a riekou sa totiž teraz stavia obchodno-spoločenské centrum, úsek však je napriek tomu priechodný.

Celý článok >>

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 23:01