StoryEditor

Podľa Mečiara Smer-SD nechal Pašku "na odstrel"

26.11.2007, 15:55
Autor:
TASRTASR

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar nevedel odhadnúť dĺžku diskusie na dnešnej mimoriadnej schôdzi parlamentu venovanej odvolávaniu predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku, na rozhodnutie Smeru-SD nezúčastniť sa jej však reagoval kriticky. "Je mi ľúto, že smeráci nechali svojho predsedu na odstrel," povedal novinárom.
Mečiar však stále nechcel prezradiť, ako sa pri hlasovaní o vyslovení nedôvery Paškovi zachová ĽS-HZDS. "Ešte neviem, ako sa zachovám," reagoval na otázku, ako bude hlasovať on sám. S predsedom Smeru-SD Robertom Ficom sa dnes nestretol a ani takéto stretnutie neočakáva.
"Všetko sa dohodne pred hlasovaním," doplnil Mečiara podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni.
Odvolávanie predsedu NR SR Pavla Pašku iniciovali opozičné strany pre chybu v čistopise novely zákona o sociálnom poistení. Na internete 2. novembra tohto roku totiž vyšla verzia čistopisu, ktorá neobsahovala schválenú pripomienku Ivety Radičovej, ktorá sa vylučovala s iným schváleným pozmeňovacím návrhom. Hoci ĽS-HZDS pôvodne voči Paškovi výhrady nemalo, po odvolaní jej podpredsedu Miroslava Jureňu z postu ministra hospodárstva sa v ĽS-HZDS začalo diskutovať o recipročných krokoch voči Smeru-SD.
Predseda vlády Robert Fico na margo možného odvolania Pašku povedal, že by spôsobilo koniec tejto vládnej koalície.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 05:25