StoryEditor

Irbe v bránke Nitry v utorok v Steel aréne

19.02.2007, 15:47
Autor:
SITASITA
Lotyšská brankárska legenda Arturs Irbe zatiaľ nepodáva výkony, ktoré si od tak skúseného gólmana vedenie HK Dynamax-oil Nitra sľubovalo.

Lotyšská brankárska legenda Arturs Irbe zatiaľ nepodáva výkony, ktoré si od tak skúseného gólmana vedenie HK Dynamax-oil Nitra sľubovalo. Napriek tomu sú "olejári" stále trpezliví a po pondelkovom rokovaní vedenia klubu a trénera Ivana Dorniča dostane Irbe ďalšiu príležitosť. "Nastúpi v utorok v Košiciach a potom uvidíme. Samozrejme, že by sme boli najradšej, aby sa chytil a ukázal, čo v ňom je," skonštatoval riaditeľ HK Dynamax-oil Ján Plandora.
Irbe z doteraz odchytaných piatich zápasov vybojoval jediné víťazstvo. V ostatných troch dokonca nezotrval v bránke do záverečného klaksónu a predčasne vystriedal. Vrcholom bol nedeľný zápas 52. kola, v ktorom Nitrania horko-ťažko vybojovali víťazstvo po predĺžení (4:3) nad výrazne oslabenou Žilinou, keď sa gólman pôsobiaci trinásť sezón v NHL porúčal z ľadu za stavu 1:3 (17 zásahov). Skúsený Lotyš začal v Nitre domácou prehrou s Košicami 4:5 po samostatných nájazdoch (17 zásahov). Následne prišlo víťazstvo 5:4 na ľade Liptovského Mikuláša (28 zásahov). Potom nasledovali tri nedochytané duely v rade. V Skalici išiel z ľadu v 24. min za stavu 0:2 s ôsmimi zásahmi. Nitra napokon prehrala 2:4, keď po dvoch tretinách to bolo už 0:4. "Striedanie Irbeho bol psychologický moment," komentoval asistent trénera Nitry Marcel Ozimák. Na ľade rozbehnutého Martina dokonca striedal v 6. min po troch inkasovaných góloch, keď si siahol na jedinú strelu Martinčanov. Zápas domáci vyhrali 4:0. Zatiaľ posledným odchytaným stretnutím bol už spomínaný nedeľný duel doma so Žilinou.
Irbeho úspešnosť zásahov je iba niečo cez 80 percent a s priemerom 5,39 gólu na zápas taktiež nežiari.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 18:05