StoryEditor

Dortmund má na nákupy 8 miliónov eur, chce aj Rozehnala

21.05.2007, 15:17
Autor:
SITASITA

Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund má na angažovanie posíl pred sezónou 2007/2008 rozpočet 8 miliónov eur plus financie za prípadný predaj hráčov. Víťazi Ligy majstrov 1997 okrem iného prejavujú záujem o 26-ročného obrancu Paríža Saint-Germain i českej reprezentácie Davida Rozehnala. "Počas tohto týždňa vyrukujeme s oficiálnou ponukou," povedal pre magazín Kicker športový riaditeľ tímu zo Signal Iduna Parku Michael Zorc.
Šesťnásobní domáci majstri, ktorí z minulosti majú s českými futbalistami dobré skúsenosti (Tomáš Rosický, Jan Koller) medzičasom už získali stredopoliara Jakuba Blaszczykowského (Wisla Krakov, 2,9 milióna eur), ďalšieho záložníka Giovanniho Federica (Karlsruher SC, bez odstupného) a brankára Marca Zieglera (Arminia Bielefeld, 200 000 eur). Pri útočníkovi s argentínsko-poľským pôvodom Diegovi Klimowiczovi (VfL Wolfsburg) sú posledným krokom pred avizovaným transferom zdravotné testy. V hre ešte stále je aj ofenzívny stredopoliar Yildiray Bastürk (Hertha Berlín), o ktorého však má interes aj čerstvý držiteľ titulu VfB Stuttgart.
Ako je známe, reprezentant Christoph Metzelder sa stal voľným hráčom a zrejme zamieri do Realu Madrid. Lars Ricken síce má kontrakt do roku 2009, ale Dortmund nenástojí na jeho zotrvaní v kádri. Zverenci Thomasa Dolla skončili v tabuľke I. bundesligy 2006/2007 na 9. priečke.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 09:21