StoryEditor

Alonso v piatok oznámi odchod z McLarenu

02.11.2007, 11:37
Autor:
SITASITA
Už v piatok by mala podľa španielskeho denníka Marca prísť z okolia dvojnásobného majstra sveta formuly 1 Fernanda Alonsa správa potvrdzujúca jeho odchod z tímu McLaren-Mercedes, v ktorom pôsobil minulú sezónu.

Uplynulé dva dni sa mali niesť v znamení intenzívnych rokovaní oboch strán o novej zmluve, ale bez úspechu. Dvadsaťšesťročný najmladší šampión v dejinách F1 má za sebou rušný ročník, v ktorom musel neočakávane čeliť konkurencii svojho britského tímového kolegu a nováčika seriálu Lewisa Hamiltona. Ich vzájomná rivalita, ktorej vedenie McLarenu nechalo voľný priebeh až do záverečnej VC Brazílie, napokon viedla k zisku titulu pre Ferrari a Kimiho Räikkönena, hoci pred pretekmi na Interlagose ešte Hamilton viedol poradie jazdcov a Alonso bol druhý.

O Alonsove služby prejavil záujem jeho bývalý zamestnávateľ Renault, s ktorým Španiel v ročníkoch 2005 a 2006 triumfoval. Španielske periodikum však väčšie šance dáva niektorému z menších tímov, odkiaľ by mal neskôr Alonso otvorené dvere do Ferrari.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
21. máj 2024 18:48