StoryEditor

Takto zbohatnete. Päť rád od tých, ktorí to už dosiahli

11.09.2015, 00:00
Autor:
macmac
Chyby sú nutné a užitočné, zmena je prvým krokom. A bez rizika a nadšenia to nepôjde.

Kto z nás by nechcel zbohatnúť? Aj keď je otázne, či to naozaj robí ľudí šťastnými, finančná sloboda je niečo, čo môže výrazne skvalitniť život. Rád je mnoho - venovať sa iba svojim „srdcovkám“ a nasledovať výlučne svoj vnútorný hlas, učiť sa zo svojich chýb, nenechať sa neúspechom zraziť na kolená, rozdeliť si cestu za svojím snom na krok za krokom, zefektívniť svoj čas a prácu, inšpirovať sa... každá z nich je dobrá, je však otázne, či to takto vyhovuje každému. Skôr platí, že si každý z nás musí nájsť vlastnú cestu a zo všetkých dobrých odporúčaní si zvoliť tie, ktoré mu „sadnú“. Vyberte si z týchto.

„Nie je to o tom, pracovať pre niekoho iného. Ale pokým Vás niečo neženie vpred, radšej ani nič neskúšajte.“ britský multimilionár Felix Dennis

Nadšenie je prvá a základná vec, ktorú musíte mať. Bez neho sa naozaj do žiadneho podnikania či projektu púšťať neoplatí. Preto je naozaj dôležité si najprv v sebe upratať a zistiť, čo naozaj chcete robiť, pre čo máte vášeň a ak na to pôjdete rozumne, úspech sa dostaví. Možno nie na prvýkrát či druhýkrát, ale je to len otázka času a pokusov.

„Vaši najnespokojnejší zákazníci sú vaším najlepším zdrojom učenia sa.“ Bill Gates

Krokom vedľa sa pri žiadnom podnikaní ani skúšaní nových vecí vyhnúť jednoducho nedá. A každý krok vedľa zákonite prinesie nespokojnosť druhej strany, ktorá môže na začínajúceho podnikateľa pôsobiť demotivujúco. Tu je však dôležité „otočiť“ to a namiesto toho, aby ste sa nechali znechutiť, naštartovať sa k lepším výkonom. Ak vieme, s čím bol obchodný partner nespokojný, dokážeme sa tomu naubudúce efektívnejšie vyhnúť.

„Keď budeš robiť to, čo si vždy robil, tak dostaneš to, čo si vždy dostal.“ Jack Canfield

Ak je niekto nespokojný v súčasnej práci a bude donekonečna frflať a nadávať bez toho, aby urobil krok vpred a pokúsil sa to zmeniť, síce nebude nikdy nič riskovať, ale ani nikdy nič nedosiahne. Riziko a zmena tu jednoducho patrí k veci.

„Než dieťaťu dáte peniaze, je lepšie vysvetliť mu, ako si peniaze zarobiť alebo zaslúžiť.“ Bill Gates

Ťažko zbohatne niekto, kto nevie hospodáriť. A ak ak áno, väčšinou to bývajú náhody, ktoré trvalý blahobyt neprinesú. Učiť deti odmalička zaobchádzať s peniazmi bude pre nich v živote na nezaplatenie. Toto je základ, ktorý potrebuje budúci boháč či úspešný človek.

 „Najlepšia vec, ktorá sa nám môže stať, je, keď sa úspešná spoločnosť dostane do dočasných problémov. Firmy sa totiž najvýhodnejšie kupujú, keď ležia na operačnom stole.“ Warren Buffett, rozhovor pre BusinessWeek

Vystihnúť, kedy je rozumné kúpiť a kedy predať, je vlastne umenie obchodu. A toto si musí osvojiť každý, kto chce preraziť v biznise a investíciách. Bez riskovania sa to jednoducho nedá, je však dôležité vedieť riskovať v správnom čase a na správnom mieste. Chce to roky pozorovania a učenia sa, stojí to však za to. A je to nevyhnutnosť.

01 - Modified: 2024-04-25 12:29:07 - Feat.: - Title: Investovať či neinvestovať do zlata? To je otázka 02 - Modified: 2024-04-23 09:40:17 - Feat.: - Title: Čína investuje v Maďarsku: Miliardové projekty vytvoria 25-tisíc pracovných miest, hlási Szijjártó 03 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 04 - Modified: 2024-04-22 09:59:31 - Feat.: - Title: Investičná divízia Svetovej banky plánuje na Ukrajine veľké investície za takmer dve miliardy dolárov 05 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 09:29