StoryEditor

Až 95 % charterovej dopravy v SR prevzala spoločnosť Air Slovakia

14.06.2007, 14:32
Autor:
TASRTASR

Približne 95 % charterových letov zabezpečí počas tohtoročného dovolenkového obdobia spoločnosť Air Slovakia. Ide o najdlhšie pôsobiacu súkromnú leteckú spoločnosť so sídlom v Slovenskej republike a jej vznik sa datuje od roku 1994.
Zabezpečiť uvedené množstvo letov umožnili dohody s najväčšími tour operátormi na Slovensku, ktorí hľadali náhradné riešenia po krachu Slovenských aerolínii začiatkom tohto roka.
Ako dnes v Bratislave informovali predstavitelia spoločnosti na stretnutí s novinármi, prevziať uvedený kontrakt im umožnila aj skutočnosť, že na sklonku vlaňajšieho roka odkúpil spoločnosť Air Slovakia britský investor Harjinder Singh Sidhu. Investícia 700 miliónov korún do odkúpenia spoločnosti a zároveň investícia do stabilizácie a rozvoja spoločnosti znamenala najväčšiu britskú individuálnu investíciu na Slovensku od roku 1993.
V súčasnosti Air Slovakia disponuje dvoma lietadlami typu Boening 757-200, jedným Airbusom A 320, dvoma Boeningami 737-300 a jedným Boeningom 737-200. Charterová doprava v tomto roku pokryje všetky najvýznamnejšie dovolenkové oblasti v Grécku, Španielsku, Egypte, Turecku, Cypre a Bulharsku. Predpoklad je prepraviť približne 500 000 cestujúcich, čo predstavuje nárast v porovnaní s vlaňajškom o 250 %.
Okrem pravidelných liniek do Tel Avivu, Larnaky a Kuvajtu predpokladá manažment spoločnosti rozšíriť letecké spojenie aj o destinácie na Ďalekom východe. Okrem spojenia s Indiou by mali pribudnúť pravidelné linky do Bangladéša, Pakistanu a na Srí Lanku. Uvažuje sa aj o prepojení so zámorím konkrétne s kanadským Torontom.
Podnikateľ Harjinder Singh Sidhu podniká aj v oblasti nehnuteľností, cestovného ruchu, vlastní sieť čerpacích staníc vo Veľkej Británii a vyvíja aktivity aj v ďalších odvetviach.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 21:00